8 Iulie 2022 publicat în Nastere 3 share-uri

Daca esti la prima sarcina (dar nu numai) atunci probabil ai o multime de emotii si intrebari legate de nasterea naturala. In articolul de mai jos poti citi mai multe despre travaliu, procesul nasterii naturale, etapele acesteia, simptomele care iti arata ca nasterea e pe cale sa inceapa si multe alte informatii utile. 

Ce este nasterea naturala?

Nasterea poate avea loc fie natural (nastere vaginala sau naturala), fie prin interventie chirurgicala abdominala numita cezariana. Exista beneficii si riscuri atat pentru nasterea naturala, cat si pentru cezariana. Fiecare nastere este unica, la fel ca fiecare mama si copil. In plus, femeile pot avea experiente complet diferite pentru fiecare sarcina, fiecare travaliu si fiecare nastere in parte. Nasterea naturala mai este numita si nastere vaginala si este cea mai veche metoda de a aduce un copil pe lume.

Nasterea naturala este definita ca un proces natural de a aduce pe lume un copil, proces care, de obicei, nu necesita o interventie medicala semnificativa. Implica trecerea copilului prin canalul de nastere. Exista relativ putine contraindicatii absolute pentru nasterea vaginala, ceea ce inseamna ca majoritatea femeilor pot naste pe cale naturala. Nasterea naturala este considerata de obicei mai sigura pentru fat si mama atunci cand sarcina este la termen. Aproximativ 80% dintre toate nasterile naturale au loc la termen prin travaliu spontan, in timp ce 10% sunt premature si 10% sunt post-termen. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Sursa foto articol: Natalia Deriabina/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri