Ai ajuns in ultimele luni de sarcina si nu te poti gandi decat la nastere si la cum va decurge ea, la intalnirea cu bebelusul si la cum il vei tine prima data in brate.

Ai ajuns in ultimele luni de sarcina si nu te poti gandi decat la nastere si la cum va decurge ea, la intalnirea cu bebelusul si la cum il vei tine prima data in brate. Insa pentru ca totul sa decurga conform planurilor, trebuie sa te pregatesti din timp si sa reflectezi si la ziua de dinaintea sarcinii.

Deoarece data probabila a nasterii nu este stabilita cu exactitate, femeile ce nasc normal nu pot sti niciodata cu precizie care vor fi ultimele 24 de ore inaintea nasterii. Asa ca ele trebuie sa se preagteasca din timp (cu 1-2 luni inainte de data probabila calculata impreuna cu medicul obtetrician) pentru a face fata cu succes oricarei situatii neasteptate.

Aceasta zi plina de emotii este deosebit de importanta, asa ca planific-o din timp. Fa o lista cu ce anume ti-ar trebui pentru nastere, pentru cele cateva zile pe care le vei petrece cu nou-nascutul in maternitate si cele necesare pentru plecarea acasa si urmarind lista pregateste bagajul pentru maternitate, gandindu-te in fiecare zi la ce anume ti-ar mai trebui si completandu-l.

In ultima luna de sarcina consultatiile medicale trebuie efectuate saptamanal. De asemenea, in decursul ultimei luni trebuie repetate analizele de laborator necesare gravidei.

La ultima consultatie prenatala vei stabili impreuna cu ginecologul tau detaliile nasterii. Medicul te va examina si va stabili daca poti naste pe cale naturala sau este indicata cezariana. Nu uita sa-l intrebi despre semnele care anunta travaliul si despre cele de urgenta, care anunta nasterea iminenta si necesita plecarea spre maternitate.

Pastreaza o buna comunicare cu partenerul, mergeti impreuna la medic pentru a afla si el diferite informatii care pot fi folositoare. Arata-i unde tii numerele de telefon si bagajul si stabiliti impreuna pasii pe care trebuie sa-I urmati atunci cand se anunta travaliul.

Daca esti deja mamica unui copil mai maricel trebuie sa te gandesti cum vei explica lipsa ta de acasa atatea zile. Pregateste-l pentru intalnirea cu cel mic si explica-i ca vei avea nevoie si de ajutorul sau in cresterea si ingrijirea nou-nascutului. Este bine sa stabilesti din timp impreuna cu rudele cine va avea grija de copil cat timp tu esti plecata la maternitate.

In cazul in care esti ingrijorata sau te framanta ceva, nu ezita sa iti suni ginecologul. Nu te gandi ca il vei deranja cu nimicuri- daca se intampla ceva neasteptat cu tine, suna doctorul care se ocupa de tine chiar si in miez de noapte. Bineinteles daca medicul nu e de gasit, trebuie sa te deplasezi urgent la spital.

Este bine ca in ziua din ajunul nasterii sa te relaxezi si sa te odihnesti pentru ca travaliul va fi epuizant si va necesita multe rezerve fizice si psihice, dar dupa intalnirea cu puiutul tau vei reliza ca efortul a meritat pe deplin.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri