Pe masura ce momentul nasterii se apropie, incepi sa te gandesti din ce in ce mai mult la durerile pe care le vei simti in timpul travaliului si la modalitatile prin care le poti ameliora.
Masajul din timpul travaliului. Atingerile primite prin masaj in anumite parti ale corpului care sunt tensionate pot face minuni. In afara de masajul obisnuit, o alta metoda de masaj o reprezinta efleurajul. Efleurajul consta in masarea prin miscari circulare a abdomenului, incepand din zona pubiana spre partea superioara a abdomenului, pe ambele parti- stanga si dreapta.

Miscare, respiratie si relaxare. Plimbatul prin salon sau schimbarea pozitiei, unele exercitii fizice usoare iti pot ameliora durerile provocate de contractii. La cursurile de educatie prenatala ai invatat diferite tehnici de respiratie si relaxare pentru ameliorarea disconfortului.

Acupunctura. Aceasta tehnica a luat nastere in China, unde se foloseste pentru tratarea diverselor afectiuni, dar si pentru calmarea durerii. Exista unele centre in care poti beneficica de acupunctura in timpul travaliului.

Hipnoza. Relaxarea profunda prin hipnoterapie iti poate fi de ajutor. Daca nu vrei sa apelezi la serviciile unui hipnoterapeut, poti folosi autohipnoza pentru a te concentra si a intra intr-o transa autoindusa in care sa te detasezi de lume si tot ceea ce tine de aceasta, si implicit de durerile travaliului.

Neuro-electro-stimularea transcutanata este o metoda de ameliorare a durerilor ce consta in aplicarea unor electrozi de o parte si de alta a coloanei vertebrale. Electrozii produc usoare impulsuri electrice care reduc durerile in timpul nasterii.

Numai daca vrei discuta cu medicul tau si vei cunoaste avantajele si dezavantajele metodelor farmacologice si nefarmacologice de ameliorare a durerilor nasterii vei sti exact ce este mai bine pentru tine si pentru bebelusul tau pentru un travaliu usor.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri