Nasterea la termen are loc intre saptamanile 37 si 42 de sarcina. Daca ai depasit acest termen este posibil sa te confrunti cu o sarcina postmatura si medicul iti poate propune inducerea travaliului, intai prin metode naturale, apoi, in caz de nereusita, prin metode medicale.
Nasterea la termen are loc intre saptamanile 37 si 42 de sarcina. Daca ai depasit acest termen este posibil sa te confrunti cu o sarcina postmatura si medicul iti poate propune inducerea travaliului, intai prin metode naturale, apoi, in caz de nereusita, prin metode medicale.

In afara de sarcina postmatura, exista si alte situatii in care se ia in calcul inducerea travaliului, cum sunt hipertensiunea arteriala sau diabetul mamei in timpul sarcinii, hemoragiile in apropierea termenului nasterii sau restrictia cresterii intrauterine.

Studiile au aratat ca in 4 sarcini din 10 travaliul trebuie provocat, deoarece daca terneul sarcinii depaseste 42 de saptmani, riscul de moarte fetala creste, inducerea travaliului fiind considerata mai sigura.

Fii precauta cand incerci orice metoda naturala de inducere a travaliului si nu face acest lucru inainte de a discuta cu medicul care iti monitorizeaza sarcina- data probabila a nasterii fiind inexacta, poti aduce pe lume un bebe care nu este inca pregatit pentru viata din afara uterului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Sexul in ultimul trimestru de sarcina poate induce travaliul?

Desi nu exista studii concrete care sa demonstreze ca activitatea sexuala in ultima parte a sarcinii poate induce travaliul, exista unele motive care sustin aceasta afirmatie.

In primul rand, sperma contine niste substante numite prostaglandine, care pot stimula contractiile uterine. Adesea medicii folosesc creme cu prostaglandine pentru a induce travaliul in mod medical. In al doilea rand, stimularea mamelonara si orgasmul pot determina aparitia contractiilor uterine. Dar nu se stie sigur daca aceste doua fenomene sunt suficiente pentru a declansa travaliul.

Stimularea mamelonara si masajul sanilor

Stimularea mameloanelor declanseaza eliberarea de oxitocina, un hormon care stimuleaza contractiile uterine si secretia lactata. Uneori eliberarea de oxitocina poate declansa travaliul.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

O alternativa la oxitocina este Pitocinul care este administrat de medici pentru declansarea medicala a travaliului.

Nu folosi aceasta metoda de a grabi nasterea inainte de a discuta cu medicul tau, deoarece uneori contractiile pot deveni prea puternice si fatul poate avea de suferit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri