Nasterea poate fi o experienta erotica… Daca femeia ajunge sa-si cunoasca corpul, sa aiba incredere si sa se relaxeze indeajuns de mult, nasterea va fi mult mai placuta si mult mai putin dureroasa.

 

 

In zilele noastre acesta nu mai este un subiect tabu, iar moasele din intreaga lume promoveaza din ce in ce mai mult nasterea orgasmica, desi unele viitoare mamici se simt rusinate si isi reprima pornirile sexuale atunci cand intra in discutie un bebelus. Gresit! Din moment ce sexul duce catre sarcina si nastere inseamna ca exista o legatura fireasca intre ele. Chiar si hormonii implicati in aceste procese fiziologice coincid.

 

Daca cuplurile sunt de acord, este permisa stimularea sfarcurilor si a clitorisului, care pot declansa contractii uterine, pot dilata colul uterin si vaginul, si pot ameliora durerile. In timpul orgasmului se elibereaza endorfine, sau “hormonii fericirii” care pur si simplu alunga durerea si teama.

 

Relatiile sexuale, dar si stimularea mameloanelor pot declansa travaliul, deoarece starea de excitatie stimuleaza eliberarea de ocitocina, hormon care declanseaza contractiile uterine si nasterea orgasmica. Ocitocina functioneaza ca un “hormon al fericirii”, o endorfina care sporeste placerea si amelioreaza durerile nasterii.

 

Bineinteles ca nasterea orgasmica nu poate avea loc oriunde, ea trebuie sa se desfasoare intr-un cadru intim, cel mai bine acasa.

 

Pe tot parcursul sarcinii, femeia trebuie sa isi cunaosca corpul foarte bine, sa nu ii fie rusine de sexualitatea ei.

 

 

Cand contractiile nasterii incep, partenerul joaca un rol important, oferindu-i femeii dragoste si placere, masandu-i sanii, sarutand-o si mangaind-o pasional.

 

Unele femei nu pot sa atinga orgasmul la nastere, in timp ce altele spun ca au trecut printr-o experienta extrem de feminina, absolut uimitoare, sunt euforice si fericite si se pot bucura pe deplin de nasterea puiutului lor. 

 

Un articol de Simona Prodanoiu