Cand oare se va naste copilul meu? este intrebarea clasica pe care orice viitoare mamica si-o pune in cele 9 luni de sarcina. Exista metode prin care medicii calculeaza data probabila a nasterii dar oare chiar sunt valabile aceste metode?
“Cand oare se va naste copilul meu?” este intrebarea clasica pe care orice viitoare mamica si-o pune in cele 9 luni de sarcina. Exista metode prin care medicii calculeaza data probabila a nasterii… dar oare chiar sunt valabile aceste metode?

Studiile au aratat ca numai 5% dintre femeile gravide nasc la o data afoarte apropiata de data probabila a nasterii calculata de catre medici. Si prin urmare, data nasterii lui bebe este doar o statistica, ea ramane doar “probabila”. Foarte putine femei dau nastere bebeilor lor in apropierea datei calculate si asta ne face sa ne intrebam daca acest lucru nu se intampla din pura coincidenta.

Stabilirea datei probabile a nasterii este de mare folos medicilor, care trebuie sa calculeze cate saptamani de sarcina au trecut, pentru a evalua corect modul in care se dezvolta copilasul si pentru a efectua analizele prenatale necesare la timp, inainte ca micutul sa se nasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Pentru a calcula data probabila a nasterii, la prima zi a ultimei menstruatii de adauga 280 de zile (echivalentul a 40 de saptamani de sarcina)- astfel se calculeaza varsta menstruala a sarcinii. Aceasta metoda nu este precisa, deoarece menstruatia unei femei are o durata variabila. O metoda mult mai precisa de determinare a datei nasterii micutului tau o reprezinta ecografia, care in functie de lungimea fatului, de forma placentei si de pozitionarea lui in uter, poate preciza o data mult mai plauzibila pentru nasterea copilului.

Nici macar doctorul nu poate indica data la care vei naste cu exactitate si nici bebe nu va urma un orar bine stabilit.

Daca esti pentru prima data mamica, ar trebui sa iti intrebi mama cat de indepartata a fost nasterea ta de data probabila la care erai asteptata. Asa ca, daca te-ai nascut la doua saptamani fata de calculele facute este foarte probabil ca si tu sa dai nastere bebelusului tau cu ceva timp dupa data calculata.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Majoritatea femeilor isi aduc pe lume copilasii intre saptamanile 37 si 42 de sarcina. Dar unele nasc prematur, inainte de saptamana 37 de sarcina, deci inainte de data prezisa de calcule. Exista diferiti factori care pot influenta si predispune o viitoare mamica sa nasca prematur: anomalii de dezvoltare ale uterului, infectii, greutatea corporala etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri