Atunci cand organismul unei femei este pregatit sa dea nastere unei vieti pe cale naturala, de ce se face cezariana?

 

 

Odata ce o cezariana a fost facuta, este mult mai dificil sa nasti a doua oara pe cale naturala. Deci cezariana creeaza un cerc vicios, obligandu-te ca la urmatoarea sarcina sa nasti tot prin cezariana, deoarece inciziile la nivelul abdomenului si uterului sunt mult mai predispuse sa cedeze in timpul efortului depus la o nastere vaginala ulterioara.

 

Dar, datorita progreselor facute in domeniul medical, tehnicile s-au schimbat si s-au perfectionat, iar operatia cezariana este facuta un pic diferit, cicatricile vindecandu-se mai repede si mai bine.

 

Studiile facute au aratat ca nasterea vaginala dupa cezariana este relativ sigura, astfel ca 80% dintre mamele care au participat la studiu au rezistat nasterii naturale dupa ce avusesera in antecedente o cezariana.

 

De ce exista aceasta retinere vis-a-vis de nasterea naturala dupa o cezariana?

 

Unele femei isi pierd increderea in propriul organism si se gandesc ca daca nu au reusit prima data sa nasca natural, atunci nu vor putea nici a doua oara.

 

Medicii nu promoveaza indeajuns de mult ideea de nastere naturala, sunt prost informati sau nu au o tehnica bine pusa la punct care sa contribuie la o nastere vaginala de succes.

 

Cum poti evita o cezariana?

 

Daca vei avea toate informatiile in legatura cu procesul nasterii si te vei familiariza cu modalitatile prin care iti poti usura durerile nasterii, vei avea mai mult succes in a evita o cezariana. Preia controlul situatiei si ajuta-ti organismul sa se pregateasca mai bine pentru nastere si travaliu.

 

O modalitate prin care poti face acest lucru este folosind tehnicile de acupresura. Acupresura sau presupunctura este o metoda terapeutica prin care sunt stimulate prin presare sau masare anumite zone ale corpului considerate a avea o activitate biologica deosebita. Folosind acupresura, functiile corpului se vor imbunatati permitand organismului sa “dea tot ce are” pentru a naste pe cale naturala.