Doar o femeie poate intelege bucuria suprema de a da viata, iar legaturile pe care o mama le poate crea cu copilul ei sunt unice in lume.

Nasterea naturala reprezinta cea mai buna alegere pe care o poate face o femeie insarcinata pentru ca organismul femeii este astfel proiectat incat beneficiile maxime atat pentru ea, cat si pentru nou-nascut sa fie obtinute prin nastere naturala.

In timpul travaliului vaginul se dilata, sunt secretati hormoni unici specifici nasterii care influenteaza pozitiv nou-nascutul, ii creste tonusul si vitalitatea si il “pregateste” pentru noul mediu extrauterin. Tot prin intermediul nasterii naturale sunt secretate substante foarte importante pentru alaptare, de aceea femeile care aleg nasterea naturala, evitand anestezia (care afecteaza indirect si nou-nascutul) se bucura cel mai mult de frumusetea si bucuria nasterii.

Femeile isi pun multe intrebari despre ce inseamna nasterea naturala, cat dureaza, ce riscuri prezinta, cat este de dureroasa...

Pentru toate aceste intrebari exista raspunsurile specilistilor care vin sa ajute si sa pregateasca femeia gravida pentru o nastere naturala.

Cursurile Lamaze sunt special concepute pentru gravide si au rolul de a le pregati pentru o nastere naturala fara probleme si cat mai putin dureroasa. Daca o femeie stie sa isi controleze corpul, atunci nasterea nu mai este o problema, ci o bucurie.

Lamaze este o organizatie care promoveaza abordarea naturala, sanatoasa si sigura a sarcinii, nasterii si perioadei timpurii de formare a parintilor. Cunoscand faptul ca sarcina si nasterea pot fi adevarate provocari pentru corpul si mintea unei femei, Lamaze serveste ca resursa de informatii cu privire la ceea ce urmeaza sa se intample si cu privire la alegerile disponibile pe durata anilor de fertilitate.
Educatia Lamaze si practicile Lamaze sunt bazate pe cele mai curente si bune studii bazate pe dovezi disponibile. Atat educatia cat si practicile Lamaze pot ajuta la reducerea utilizarii interventiilor medicale ne-necesare si la imbunatatirea globala a rezultatelor finale atat pentru mama cat si pentru copil. Lucrand indeaproape cu propriile lor familii, cu furnizorii de servicii de sanatate si cu educatorii Lamaze, milioane de femei insarcinate au reusit sa obtina ceea ce si-au dorit de la experienta nasterii, datorita utilizarii practicilor Lamaze.

Puteti citi aici toate detaliile de care aveti nevoie pentru o nastere naturala sanatoasa si usoara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri