Unele din tulburarile medicale pot fi cauza unor probleme in timpul celor 9 luni de sarcina si pot afecta atat sanatatea mamei cat si pe cea a fatului.
Unele din tulburarile medicale pot fi cauza unor probleme in timpul celor 9 luni de sarcina si pot afecta atat sanatatea mamei cat si pe cea a fatului.

Consulta medicul inainte de a ramane insarcinata

Daca stiii ca suferi de o boala cronica sau urmezi un anumit tratament medicamentos pentru o afectiune de orice natura ar fi aceasta, atunci cel mai bine este sa apelezi la medic si sa te consulti cu el inainte de a planifica o sarcina.

Unele medicamente administrate in timpul sarcinii, si mai ales in primul trimestru, pot determina aparitia de malformatii fetale deoarece tocmai aceasta perioada este cea mai importanta pentru formarea organelor fatului si dezvoltarea lui armonioasa. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre medicamentele administrate pe parcursul sarcinii poti citi acest articol.

Care sunt tulburarile medicale care pot influenta sarcina?

Printre afectiunile care pot interfera cu dezvoltarea si cresterea armonioasa a copilului in viata intrauterina putem aminti:

  • Diabetul zaharat
  • Epilepsia
  • Afectiunile aparatului cardiac
  • Hipertensiunea arteriala
  • Tromboza venoasa
  • Tulburarile de coagulare ale sangelui
  • Embolia pulmonara in antecedente
  • Infectiile prezente si persistente in organism
  • Dezechilibrele hormonale (in special cele tiroidiene)
  • Tulburarile psihice

Dintre aceste tulburari, cele care au cea mai mare importanta in timpul sarcinii sunt diabetul si epilepsia.

Specialistii au demonstrat ca femeile care sufera de diabet si nu isi tin glicemia (nivelul zaharului in sange) sub control mai ales in primul trimestru de sarcina, au un risc crescut de a face avort spontan si copiii nascuti din astfel de mame sunt mai susceptibili de a dezvolta malformatii.

Daca suferi de epilepsie este foarte important sa nu renunti la tratament, ci sa consulti medicul si impreuna sa gasiti schema medicamentoasa adecvata afectiunii tale si sarcinii. In timpul crizelor de epilepsie, fatul nu mai poate primi oxigen suficient; de aceea, crizele dese si cu o durata mare pot afecta fatul.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri