Din ce in ce mai multe cupluri sufera de o problema ce le poate afecta viata personala si relatia: nu reusesc sa aiba un copil.
Biopsia endometriala este o metoda ce consta in prelevarea unei mostre de tesut de la nivelul endometrului (tesutul ce captuseste la interior uterul) in vederea evaluarii structurii acestuia si modificarile care se produl la nivelul endometrului de-a lungul ciclului menstrual.

Sonohisterograma este un alt test pe baza de radiografie care foloseste substanta de contrast pentru a examina organele reproducatoare feminine.

Laparoscopia : este o metoda de investigatie ce se face sub anestezie generala si care consta in introducerea in zona pelvina, prin intermediul unei mici incizii la nivelul abdomenului, a unei sonde mici ce prezinta in capatul investigator o sursa de lumina si o camera de luat vederi (foarte redusa ca dimensiuni). Astfel se analizeaza organele genitale : uterul, trompele si ovarele, putandu-se determina diverse afectiuni ca : infectii la nivelul organelor genitale, chistrui ovariene, excrescente, benzi aderente care apasa pe trompe spre exemplu si le ingusteaza diamentrul etc. De asemenea tot prin intermediul acestei metode pot fi tratate unele afectiuni cu ar fi endometrioza ( o afectiune ce se localizeaza la nivelul endomentrului, acel tesut ce captuseste la inerior uterul).

Alte teste suplimentare

Se mai pot efectua unele ecografii atat la femei cat si la barbati pentru determinarea unor eventuale tumori (forme de cacer) la nivelul pelvisului si care ar putea efecta conceptia.

Histerescopia este o metoda imagistica ce investigheaza mucoasa uterului prin intermediul unei mici sonde ce contine in capatul examinator si o camera de luat vederi. Prin aceasta sonda se pot efectua si tratari ale unor afectiuni, cum ar fi unele excrescente la nivelul uterului. Micul investigator se introduce prin vagin, traverseaza colul uterin (zona ingusta dintre vagin si uter) si analizeaza mucoasa uterina, poate patrunde si pe trompe, unde nu doarse poate analiza structura mucoasei acestora, ci se pot dezobstrua odata cu introducerea sondei.

Cariotipul este un test ce analizeaza structura genetica a unor celule. Se preleveaza sange periveric si se analizeaza structura cromozomilor pentru a se detecta o boala genetica ce poate sa interfere cu procesul de conceptie.

Biopsia testiculara investigheaza functia testiculelor si poate detecta eventuale anomalii sau disfunctii la nivel testicular.

Lista testelor poate continua cu cateva exemple ce depinde de rezultatele testelor anterioare si deciziile pentru urmatoarele teste cat si pentru cele de mai sus sunt individuale fiecarui cuplu.


Un articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Citeste pe Healthy.ro articole despre sanatate, frumusete si diete. Noi iti recomandam:

Cea mai frecventa afectiune a pielii
Remedii naturiste pentru tratarea anemiei
10 beneficii ale mersului pe jos!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri