Sarcina este vizibila in uter la 6 saptamani de la prezenta ultimei menstruatii.
Sarcina este vizibila in uter la 6 saptamani de la prezenta ultimei menstruatii.

Majoritatea sarcinilor extrauterine se dezvolta la nivelul trompelor uterine sau chiar si la nivelul ovarului, in interiorul abdomenului sau in partea interioara a uterului.

Din nefericire, o astfel de sarcina nu poate duce la dezvoltarea copilului. In cazul in care este lasata netratata determina complicatii ce ar pune in pericol viata pacientelor. De aceea, in cazul nu se produce avort spontan este nevoie de interventia medicului.

Care sunt riscurile?

Prezenta unei hemoragii, ruperea trompei uterine precum si incapacitatea de a mai avea copii (in situatia in care se distruge o trompa uterina) sau chiar si aparitia unei alte sarcini ectopice.
Trompa uterina afectata este indepartata partial sau in totalitate.

Foarte multe femei apeleaza la tratamente pentru combaterea infertilitatii si aceste tratamente determina la randul lor superovulatia.

Mai frecvent intalnita este la femeile de peste 30 de ani sau in cazul femeilor care au avut un numar mare de avorturi sau chiar un numar mare de parteneri de sex.

De ce apar aceste tipuri de sarcini?

Motivul: existenta unei trompe uterine anormale care nu permite ca oul feritlizat sa ajunga in uter. Aceste trompe anormale isi fac aparitia din cauza unor boli inflamatorii pelvine(de exemplu Chlamydia), din cauza unei alte sarcina ectopice sau in urma unei interventii medicale asupra unei trompe.

Fertilizarea in vitro poate determina revarsarea oului fertilizat in trompa uterina.

Fumatul poate fi considerat un factor destul de important privind aparitia unei sarcini ectopice. Se pare ca acesta afecteaza normalitatea trompelor uterine.

Cum ne dam seama de aparitia unei sarcini ectopice?

Intr-o prima faza nu se pot observa diferente intre o sarcina normala si o sarcina extrauterina. Totusi,o data cu dezvoltarea fetusului apar simtpome ca:

- semne precoce de sarcina
- dureri in timpul actului sexual
- sangerari vaginale
- ameteli, senzatii de lesin - acestea apar din cauza hemoragiilor interne)
- dureri pelvine ( in partea dreapta sau stanga )

O astfel de sarcina se poate dezolta foarte mult si ar putea necesita interventia chirurgicala de urgenta, deoarece de-a lungul timpului au fost semnalate si cazuri de deces.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri