Este mult mai bine sa planifici o sarcina decat sa ramai insarcinata pe neasteptate, deoarece astfel iti poti pregati organismul pentru a duce la bun sfarsit sarcina fara probleme si copilul tau va avea sanse mai bune in viata.
Este mult mai bine sa planifici o sarcina decat sa ramai insarcinata pe neasteptate, deoarece astfel iti poti pregati organismul pentru a duce la bun sfarsit sarcina fara probleme si copilul tau va avea sanse mai bune in viata.

Daca vrei sa planifici o sarcina trebuie sa stii ca si stilul tau de viata si alimentatia sanatoasa pot influenta modul in care aceasta va decurge si pot influenta de asemenea si sanatatea fatului.

In perioada de preconceptie trebuie sa ai o dieta echilibrata care sa contina multe fructe, legume, carne si produse lactate. Este indicat sa consumi zilnic o cantitate mica din fiecare dintre aceste alimente si sa adaugi acestei diete si acid folic (folat, vitamina B9).

Folatul, sau acidul folic este o vitamina care apartine complexului de vitamine B si care reprezinta un fel de “tratament preventiv”. Luat inainte de sarcina sau in primul trimestru de sarcina, acidul folic previne aparitia unor malformatii fetale (spina bifida- deschidere la nivelul coloanei vertebrale a fatului care determina paralizii si afectiuni neurologice; defecte de tub neural).

Orice femeie, chiar daca se alimenteaza sanatos, ar trebui sa ia un supliment de 400 micrograme de acid folic in fiecare zi, incepand cu 3 luni inainte de conceptie si continuand in primul trimestru de sarcina.

Acidul folic se gaseste sub forma naturala in legumele verzi si in fructe, sau in forma sintetica in suplimentele de folat sau preparatele multivitaminice care contin acid folic. Acidul folic se elibereaza in orice farmacie fara prescriptie medicala.

Daca sarcina nu a fost planificata si nu ai luat suplimentul de acid folic, este bine sa incepi sa-l iei de indata ce crezi ca ai putea fi insarcinata. Chiar si fara protectia din perioada de preconceptie oferita de folat, daca il administrezi imediat ce suspectezi o sarcina, riscul de malformatii fetale este extrem de mic.

Unele afectiuni ale mamei, cum este epilepsia, predispun viitorul copil la afectiuni de tipul spina bifida. Daca suferi de epilepsie sau daca ai avut intr-o sarcina anterioara fat afectat de spina bifida, este recomandat sa consulti medicul, care iti va prescrie un supliment de 5 miligrame de acid folic zilnic, cantitate care nu se elibereaza fara prescriptie medicala.

Investeste acum in sanatatea ta si a fatului si ia un supliment de acid folic, deoarece este extrem de benefic, el ajutand si la prevenirea cancerului de col uterin si protejarea creierului!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri