Desi se spune ca sexul copilului este stabilit de tata, si mai precis de cromozomii acestuia, se pare ca organismul mamei este cel care favorizeaza dezvoltarea unui embrion de sex feminin sau masculin.

 

 

Studiul “Esti ceea ce mananca mama ta: dovezi ca dieta mamei in perioada de peconceptie influenteaza sexul copilului” (“You are what your mother eats: evidence for maternal preconception diet influencing foetal sex in humans”), publicat in “Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences” arata ca exista o legatura intre cantitatea si calitatea hranei pe care o consuma viitoarea mamica in jurul perioadei de conceptie si aducerea pe lume a unui baietel.

 

 

Folosind date si materiale culese de la 740 de femei britanice care erau pentru prima data insarcinate si care nu cunosteau sexul bebelusului ce urmau sa-l aduca pe lume, studiul arata ca dieta mamei in perioada de preconceptie poate influenta daca bebe va fi baietel sau fetita. In cazul femeilor care au consumat o cantitate mai mare de hrana sansele de a avea un baiat au crescut cu 11% fata de viitoarele mamici care au consumat o cantitate redusa de hrana.