Orice tanara care isi incepe viata sexuala isi ridica problema de prevenire a unei sarcini nedorite. Astfel recurge la diverse metode contraceptive, printre care si pilulele anticonceptionale. Spre deosebire de alte metode de contraceptie, cele mai multe intrebari apar cu privire la aceste pilule. Pentru a lamuri cat mai multe neintelegeri am selectat mai jos cele mai frecvente intrebari cu privire la administrarea si efectele pilulelor anticonceptionale.

Ce fac daca uit sa iau o pilula?

In cazul in care uiti intr-o zi sa iei o pilula, vei lua in ziua urmatoare doua, astfel ar trebui sa mentii o contraceptie eficienta. Daca ai uitat doua sau mai multe zile sa iei pilulele, atunci este indicat sa folosesti o metoda contraceptiva asociata (prezervativul).

Este normal sa sangerez intre cicluri daca iau pilule contraceptive?

In general administrarea haotica a acestora determina mici sangerari intermenstruale, spre exemplu daca iei o pilula dimineata, apoi in urmatoarea zi seara ori la pranz. Daca insa acestea continua timp mai lung, desi iei pilulele la aceeasi ora, este cazul ca contactezi medicul. Probabil o alta marca de pilule poate reprezenta solutia pentru astfel de probleme.

Pilulele contraceptive afecteaza fertilitatea?

Unele studii arata ca ovulatia incepe dupa o perioada de “latenta” in urma administrarii anticonceptionalelor, care poate dura si cateva luni. Mai apoi functia fertila a femeii este reluata ca la normal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Este posibil sa raman insarcinata daca iau anticonceptionale?

Nu este posibil daca iei pilulele corect. Daca insa uiti in unele zile sa le iei, atunci exista riscuri de a ramane insarcinata.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Despre anticonceptionale

Tratamente hormonale pentru menstruatia abundenta

Mit spulberat: anticonceptionalele nu ingrasa!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri