Poate ca la o prima vedere acest subiect pe care vi-l propun sa-l dezbatem pare unul banal. Asa am crezut si eu, ca orice om matur cunoste riguros aceste reguli, insa mare mi-a fost mirarea sa aflu ca lucrurile nu sunt asa chiar de la o farmacista. Da, nu iau in considerare mirosurile din mijloacele de transport in comun caci nu as putea garanta in asemenea situatii cat este vorba despre necunoasterea normelor de igiena si cat ar fi vorba despre neglijenta, insa eu pledam pentru a doua varianta.

Dusul local trebuie facut zilnic si este destinat doar organelor genitale externe, neincluzand si spalaturile intravaginale. Dusul se face cu apa si o solutie pentru uz intim sau chiar un sapun fin, fara a folosi alte produse de “cosmetica intima” carora li se face reclama prin farmacii. Atrag atentia asupra faptului ca spalaturile vaginale nu sunt indicate de rutina, ele se practica in cazul unor patologii, unor infectii vaginale si sunt recomandate numai de medici. Vaginul are un sistem de autocuratare chiar si in timpul menstruatiei, astfel ca nu este nevoie de spalaturi vaginale pentru a mentine igiena intravaginala, din contra, acestea sunt nocive si schimba pH-ul florei vaginale care este foarte important in protectia antiinfectioasa. Pentru mai multe informatii cititi “Sunt benefice sau nu spalaturile vaginale?”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

La barbati

La barbati este indicata spalarea insistenta si cu apa din abundenta a organelor genitale, iar in cazul celor care nu au fost “taiati imprejur” se face decolarea pielii respective si spalarea de mai multe ori a inelului caci acolo se acumuleaza secretiile glandelor locale ce se pot infecta.

Controlul secretiilor

Pentru femei

Este important sa purtati un protej-slip atat pentru igiena locala cat si pentru a “monitoriza” calitatea si cantitatea secretiilor vaginale. Este de mentionat ca o secretie vaginala normala poate varia ca aspect de la albicioasa la transparenta, ca densitate (mai apoasa ori mai densa) cat si cantitativ, uneori fiind mai abundenta mai ales in perioada ovulateiei. Aceste variatii sunt normale si depind de ciclul menstrual al fiecarei femei, iar mirosul uneori poate fi usor intepator, insa normal. Pe slip secretia poate deveni usor galbuie datorita contactului cu aerul sau pote contine cateva granule albicioase, dar si acest lucru este normal. Problemele apar insa atunci cand modificarile de culoare sunt evidente, cand este branzoasa, verzuie, galbuie sau chiar cenusie, cand mirosul este intepator sau puternic, de peste sau otetit etc. De asemenea este de luat in seama corelatia dintre modificarile poate chiar usoare ale secretiilor vaginale cu discomfortul vaginal, care poate sa apara in conditii normale doar la menstruatie. Uneori secretia vaginala isi mai poate modifica mirosul in cazul starii de excitatie, acest lucru fiind de asemenea normal.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri