Cercetatorii nu stau degeaba, astfel ca studiaza efectele asupra organismului a multor produse din jurul nostru cu care interactionam in mod curent. Rezultatele nu sunt deloc imbucuratoare, ba tind sa ne sperie mai mult pe zi ce trece. Peste tot gasim o sumedenie de informatii despre produse care sunt daunatoare, cancerigene, care cresc riscul unor boli astfel ca cu greu reusim sa ne ferim de pericolele aduse odata cu dezvoltarea industriei.


 


 

In urma unor studii efectuate anul trecut de catre cercetatorii americani a rezultat ca anumite substante chimice prezente in ambalajele unor alimente afecteaza fertilitatea femeilor. Mai exact, aceste substante exista atat in ambalajele unor alimente, cat si in alte produse plastice, tesaturi, pesticide, covoare si produse de ingrijire personala.


 

Sunbstantele incriminate de cercetatori ca ar afecta fertilitatea se numesc perfluorinate (PFO) si se gasesc in general in produsele care trebuie sa reziste la grasimi: ambalaje pesntru mezeluri, cascaval, pizza, pentru microunde, popcorn, chipsuri etc. Cercetatorii au studiat efectele PFO pe un lot cuprinzator de femei. Se pare ca majoritatea femeilor au avut in sange o cantitate de perflurinate cu valori intre 6,5 nanograme/ml si 107 nano¬gra-me/ml. riscul de infertilitate fiind foarte mare. Cercetatorii au explicat efectele asupra infetilitatii ale PFO sustinand ca aceste substante interfera cu metabolismul hormonal.

 

 

 

Un articol de Iulia Dibu