Din ce in ce mai multe cupluri sufera de o problema ce le poate afecta viata personala si relatia: nu reusesc sa aiba un copil. Din pacate cauza acestei probleme se afla de cele mai multe ori de partea feminina, caci femeile au mai frecvent afectiuni genitale ce scad sansa de a avea un copil: insuficineta ovariana, anexite, infectii genitale, menstruatie neregulata etc. Daca un cuplu nu reuseste sa aiba un copil nu inseamna neaparat ca este vorba despre sterilitatea unuia dintre ei, ci poate doar ca exista o problema undeva ce constituie un obstacol in acest sens. Tocmai din aceste considerente se vor efectua teste de sterilitate pentru ambii parteneri.

Cariotipul este un test ce analizeaza structura genetica a unor celule. Se preleveaza sange periveric si se analizeaza structura cromozomilor pentru a se detecta o boala genetica ce poate sa interfere cu procesul de conceptie.

Biopsia testiculara investigheaza functia testiculelor si poate detecta eventuale anomalii sau disfunctii la nivel testicular.

Lista testelor poate continua cu cateva exemple ce depinde de rezultatele testelor anterioare si deciziile pentru urmatoarele teste cat si pentru cele de mai sus sunt individuale fiecarui cuplu.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Cura de vara cu cirese
Detoxificare intensa cu anghinare
Beneficiile miraculoase ale propolisului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri