In cadrul acestui program, in perioada septembrie 2013 – februarie 2014, 60 de asistenti medicali se vor specializa prin modulele de formare SAMAS, iar la final vor ficapabili sa furnizeze servicii de sanatate viitoarelor si proaspetelor mame din comunitatea lor, atat in cadrul spitalului sau cabinetelor in care profeseaza, cat si in mod independent. Educatia si nutritia perinatale sunt competentele capatate in urma absolvirii celor 2 module, ambele creditate EMC.
„Programul SAMAS raspunde unei cereri latente pentru astfel de servicii de sanatate. SAMAS isi propune cresterea gradului de educare a mamelor, serviciile imbina educatia pentru sanatate in sarcina, pregatirea corpului pentru nastere precum si suportul dupa nastere cand proaspata mama are nevoie de indrumare pentru a-si alapta bebelusul si a-i diversifica alimentatia corect dupa primele 6 luni de viata”, declara Ana Maita, Purtator de Cuvant al programului.
„Fiind o companie producatoare de formule de lapte pentru copii, intentia noastra merge dincolo de performanta afacerii. Cu o experienta de peste 100 de ani in nutritia specializata ne simtim responsabili sa contribuim la asigurarea unui inceput optim pentru o viata mai buna a generatiilor viitoare.
Suntem cu adevarat preocupati de conditiile intampinate de femeile insarcinate, mame si copii, in Romania si, de aceea, cautam in permanenta parteneri responsabili alaturi de care sa ne canalizam resursele”, sustine Olivier Gachon, din partea NUTRICIA.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?