Desi e o stare absolut normala, sarcina poate produce in organismul femeii o serie de tulburari ce pot fi evitate prin respecatrea unor reguli de baza ce tin de igiena sexuala.
In primul rand, medicul este cel care trebuie sa confirme prezenta sau absenta sarcinii. Apoi, femeia trebuie sa afle daca starea sanatatii ei ii permite sa pastreze sarcina sau nu. In sfarsit, la consultatiile periodice, care in primele luni de sarcina se executa lunar, medicul urmareste felul in care este tolerata sarcina, prevenind si tratand eventualele manifestari anormale.
Tensiunea arteriala se masoara cu ocazia fiecarei examinari. In mod normal se inregistreaza o crestere moderata a tensiunii in cursul ultimelor luni de sarcina, neavand o semnificatie patologica.
Cantarirea gravidei in fiecare luna este de asemenea obligatorie. In mod normal, pana la sfarsitul sarcinii, femeia trebuie sa creasca in greutate, in medie, cu 12kg. Cresterile mai mari de greutate pot indica o retinere de apa care trebuie corectata prin regim alimentar si/sau tratament medicamentos. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro
Foto: pexels.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?