Analize sarcina – afla totul despre analizele de sarcina pe care trebuie sa le faca gravida, detaliate pe fiecare trimestru in parte, in articolul de mai jos. 

Desi e o stare absolut normala, sarcina poate produce in organismul femeii o serie de tulburari ce pot fi evitate prin respecatrea unor reguli de baza ce tin de igiena sexuala.

In primul rand, medicul este cel care trebuie sa confirme prezenta sau absenta sarcinii. Apoi, femeia trebuie sa afle daca starea sanatatii ei ii permite sa pastreze sarcina sau nu. In sfarsit, la consultatiile periodice, care in primele luni de sarcina se executa lunar, medicul urmareste felul in care este tolerata sarcina, prevenind si tratand eventualele manifestari anormale.

Tensiunea arteriala se masoara cu ocazia fiecarei examinari. In mod normal se inregistreaza o crestere moderata a tensiunii in cursul ultimelor luni de sarcina, neavand o semnificatie patologica.

Cantarirea gravidei in fiecare luna este de asemenea obligatorie. In mod normal, pana la sfarsitul sarcinii, femeia trebuie sa creasca in greutate, in medie, cu 12kg. Cresterile mai mari de greutate pot indica o retinere de apa care trebuie corectata prin regim alimentar si/sau tratament medicamentos. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri