Ce este prematuritatea?

Travaliul prematur este travaliul care incepe prea devreme, inainte de saptamana 37 de sarcina. Travaliul este procesul prin care trece corpul mamei pentru a naste bebelusul. Travaliul prematur poate duce la nastere prematura. Bebelusul are nevoie de aproximativ 40 de saptamani in uter pentru a creste si a se dezvolta inainte de nastere. Un bebelus nascut inainte de saptamana 37 de sarcina este considerat prematur, adica nascut inainte de dezvoltarea completa. Sugarii prematuri nascuti intre saptamanile 34 – 37 de sarcina sunt adesea numiti prematuri tardivi – prematuritate tardiva. Bebelusii prematuri tardivi sunt de obicei sanatosi la nastere, dar pot avea mai multe dificultati de adaptare decat bebelusii nascuti la termen. Din cauza greutatii mai mici, pot avea probleme cu mentinerea temperaturii corpului.

Iata termenii folositi pentru a descrie prematuritatea:

    prematur tardiv – bebe nascut intre saptamanile 34 – 36 de sarcina; moderat prematur – bebe nascut intre saptamanile 32 – 34 de sarcina; foarte prematur – copil nascut la mai putin de 32 de saptamani de sarcina; extrem de prematur – nascut la 25 de saptamani de sarcina sau inainte.

Unele probleme de sanatate legate de nasterea prematura pot sa persiste toata viata. Alte probleme, cum ar fi dizabilitatile intelectuale sau de dezvoltare, pot aparea pe masura ce copilul creste si mai tarziu in copilarie. Cu cat un copil se naste mai devreme, cu atat este mai probabil sa aiba probleme de sanatate. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

 

Foto articol: pixabay.com