In aceste situatii poate aparea si tuse, care de cele mai multe ori nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Chiar si asa, tusea este destul de neplacuta in cazul femeilor gravide, care simt un disconfort destul de mare atunci cand tusesc cu o frecventa ridicata.

Cauzele aparitiei tusei la gravide

Tusea reprezinta un reflex de curatare a cailor respiratorii de mucus sau corpi straini, care poate aparea in urma inhalarii fumului, prafului sau ca rezultat al unor afectiuni precum otite, pneumonii, traheite. De regula, o tuse obisnuita dispare in 3 saptamani fara a necesita tratament.

In cazul gravidelor, tusea poate aparea din cauza unor infectii virale sau bacteriene. Aceasta nu afecteaza in mod direct fatul, insa poate fi deranjanta pentru gravida care tuseste repetitiv, indiferent de tipul de tuse.

Tusea in sarcina poate fi provocata de raceala, gripa, inhalarea unor factori iritanti, alergii, sinuzita, laringita, bronsita. Daca tusea nu dispare si trebuie tratata, femeile gravide sunt conditionate de alegerea unor tratamente care sa nu puna sarcina in pericol. De aceea, majoritatea se orienteaza catre siropuri naturale pentru tuse. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexel.com