24 August 2023 publicat în Sarcina 7 share-uri

Mentinerea greutatii in limita normala in sarcina poate fi o provocare pentru viitoarele mame. De greutatea acumulata depinde atat dezvoltarea armonioasa a fatului, cat si evolutia sarcinii. O monitorizare atenta pe tot parcursul starii de graviditate este una dintre prioritatile medicului specialist. Acesta poate indica unele ajustari in dieta si practicarea exercitiilor fizice pentru ca mama si copilul sa mentina starea de sanatate, nastarea sa aiba loc fara probleme, iar femeia sa se poata recupera rapid dupa marele eveniment. 

Explicam in cadrul acestui articol cum sa iti mentii greutatea in limita normala in sarcina, iti oferim sfaturi practice in acest sens si iti spunem si care sunt complicatiile ce pot sa apara daca acumulezi prea multe kilograme in plus.

Importanta monitorizarii greutatii in sarcina

Greutatea in sarcina este un subiect sensibil pentru multe viitoare mamici. In timp ce unele cred ca pot manca orice, oricat, indiferent de ora, altele sunt mult mai atente cu cantitatile de hrana ingerate. Majoritatea femeilor acumuleaza intre 10 si 12,5 kilograme in timpul sarcinii, cele mai multe kilograme in plus sunt luate in a doua jumatate a perioadei, dupa saptamana 20. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: 10 FACE/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri