Controalele prenatale urmaresc starea de sanatate atat a viitoarei mame, cat si a copilului, medicul putand depista din timp eventulele afectiuni aparute si putandu-le trata la debut.
Controalele prenatale urmaresc starea de sanatate atat a viitoarei mame, cat si a copilului, medicul putand depista din timp eventulele afectiuni aparute si putandu-le trata la debut.

In functie de varsta gestationala in care va aflati, vizitele medicale se efectueaza astfel: o data pe luna in lunile I-VI de sarcina, o data la fiecare 2 saptamani in lunile VII-VIII de sarcina, iar dupa luna VIII vizitele medicale se efectueaza saptamanal pana la venirea pe lume a bebelusului.

Se poate stabili impreuna cu medicul cresterea frecventei consultatiilor prenatale daca gravida are mai mult de 35 de ani sau daca sarcina se desfasoara cu mici probleme (hipertensiune arteriala in timpul sarcinii, diabet gestational - diabet in timpul sarcinii).

Consultatiile prenatale urmaresc:

  • Desfasurarea unei sarcini normale
  • Desfasurarea fara incidente a nasterii si a perioadei post-partum (de dupa nastere)
  • Dezvoltarea unui bebelus sanatos atat fizic cat si psihic

Medicul obstetrician este singurul in masura sa puna diagnosticul de sarcina,de aceea este bine ca odata cu intarzierea menstruatiei sa ne prezentam la medic ..

Prima consultatie prenatala

Acest control trebuie efectuat in intervalul de timp de pana la 14 sapatamani de la intreruperea menstruatiei si are ca scop stabilirea diagnosticului de sarcina prin examen clinic, ecografic sau test de sarcina. In cazul in care sarcina este prezenta, medicul trece la efectuarea unui examen fizic general, examinarea organelor genitale ale gravidei, efectuarea unui examen Babes-Papanicolau pentru a depista eventualele degenerari celulare.

De asemenea, medicul va calcula varsta gestationala si momentul aproximativ al nasterii bebelusului.
La aceasta prima consultatie prenatala, doctorul obstetrician recomanda analizele pe care gravida trebuie sa le faca:

  • Analize sangvine (inclusiv grupa de sange si Rh-ul)
  • Teste pentru sifilis, HIV, rubeola, toxoplasmoza, hepatita B, citomegalovirus
  • Analize ale urinii (inclusiv urocultura)
  • Examen citobacteriologic din secretie vaginala
Pentru a stabili care este probabilitatea aparitiei diabetului gestational (diabetul care apare doar pe parcursul sarcinii) se efectueaza glicemia.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri