Comunicarea cu fatul incepe inca din timpul sarcinii, deoarece el are inca de atunci perceptii si nevoi emotionale.
Perceptiile auditive si rolul muzicii in comunicarea cu fatul

Perceptiile auditive ale fatului apar inca din luna a patra de sarcina, odata cu perceptia miscarilor de catre mamica. Cel mic simte bataile inimii mamei, incepe sa se obisnuiasca cu vocea ei si cu zgomotele de fundal. La 7-8 luni de sarcina, fatul este capabil sa recunoasca si vocea tatalui- asta daca tatal a stabilit o relaie cu fatul si a comunicat cu el pe parcursul sarcinii.
Prin familiarizarea cu vocile parintilor, cu zgomotele de fundal, fatul se pregateste astfel pentru viata extrauterina.

Muzica linistita, in special cea clasica este bine sa fie ascultata cat mai mult. Sunt recomandate minim 2 reprize de cate 30 de minute de muzica clasica seara si dimineata. Specialistii spun ca bebelusii care au ascultat muzica pe parcursul sarcinii au o crestere mai rapida si mai armonioasa, invata sa vorbeasca si sa mearga mai repede decat ceilalti copii.

Inca din timpul sarcinii, fatul isi formeaza si isi dezvolta memoria. Astfel ca, in viata extrauterina, el poate recunoaste unele cantecele ascultate in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina. Bazandu-se pe aceasta teorie, specialistii sustin ca daca viitoarea mamica aflata in ultimele saptamani de sarcina asculta cursuri de limbi starine, muzica clasica, texte educative etc. se poate stimula intelectul copilului.

Daca relatia unica intre membrii familiei reuseste sa se creeze, sarcina si nasterea se vor desfasura in conditii optime, atmosfera familiala va fi mai armonioasa, iar viitorul copilas va fi mai puternic si se va putea adapta mai bine conditiilor noi de viata.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri