IN ACEST ARTICOL:
Daca esti o iubitoare de animale si tocmai ai aflat ca ai ramas insarcinata nu trebuie neaparat sa dai animalele spre adoptie. Respectand cateva sfaturi, te vei proteja de eventualele amenintari pe care le reprezinta animalutul tau de casa pentru tine si bebelus.
Daca esti o iubitoare de animale si tocmai ai aflat ca ai ramas insarcinata nu trebuie neaparat sa dai animalele spre adoptie. Respectand cateva sfaturi, te vei proteja de eventualele amenintari pe care le reprezinta animalutul tau de casa pentru tine si bebelus.

Cand ai un animal in casa, chiar daca nu esti insarcinata trebuie sa respecti cateva reguli de igiena: neaparat sa te speli pe maini de fiecare data cand atingi animalul sau locurile pe unde acesta umbla (paturica cainelui, cosul pisicii sau cusca papagalului). Cand esti insarcinata, in plus, nu iti este recomandat sa participi la curatenia animalului (sa strangi fecalele cainelui, sa cureti nisipul pisicii, cusca papagalului sau acvariul cu pesti).

Cele mai intalnite animale de casa sunt cateii, pisicile, rozatoarele, pestii si papagalii.

Dintre toate aceste necuvantatoare, cele mai inofensive pentru tine ca si femeie insarcinata sunt pestii. Acvariul cu pesti poate da o atmosfera calda si armonioasa casei si te poti relaxa in voie privindu-ti pestii cum inoata. Dar nu iti este recomandat sa te implici tu in curatarea acvariului si schimbarea apei acestuia- roaga partenerul sa faca aceasta treaba.

In ceea ce priveste pasarile, ar fi bine sa mergi sa faci un control veterniar papagalului tau deoarece pasarile pot fi purtatoare de diversi germeni cum ar fi Salmonella, Chlamydia sau Campylobacter jejuni. Daca doctorul veterinar decide ca papagalul tau este sanatos, atunci nu ar trebui sa-ti faci griji pentru ca el nu reprezinta o amenintare pentru sarcina ta.

Cainele, cel mai bun prieten al omului, nu prezinta niciun risc pentru sanatatea ta si a bebelusului atat timp cat respecti cateva norme de igiena. Daca ai un caine de talie mare, acesta te poate lovi la burtica fara sa-si dea seama, dorind sa se joace si sa primeasca afectiune si atentie. Ai grija sa te feresti sa nu te loveasca si sa nu te tranteasca pe jos. Cand copilul va veni pe lume nu-l priva pe cutu de prezenta micutului, ci lasa-i sa se acomodeze unul cu altul, bineinteles la inceput sub supravegherea ta.

In cazul in care indragesti pisicile este bine sa stii ca exista riscul transmiterii infectiei cu Toxoplasma gondii, parazit care se gaseste in fecalele pisicilor infectate. Cea mai buna metoda de a preveni aceasta infectie este sa iti faci vaccinul anti Toxoplasma inainte de a ramane insarcinata, iar pe parcursul sarcinii sa eviti sa faci curat in nisipul pisicii.

Fie ca ai acasa un porcusor de Guineea, o chinchila sau un hamster, este bine sa te tii departe de rozatoare in cele 9 uni de sarcina, ele fiind purtatoare de diverse virusuri pe care le poti contacta.

Un articol de Simona Prodanoiu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri