Oricand vine vorba despre administrarea de medicamente in timpul sarcinii, trebuie sa ceri sfatul unui medic, indiferent de tipul medicamentului. Este bine sa eviti sa iei orice medicament in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru.
Oricand vine vorba despre administrarea de medicamente in timpul sarcinii, trebuie sa ceri sfatul unui medic, indiferent de tipul medicamentului. Este bine sa eviti sa iei orice medicament in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru.

Exista unele medicamente care sunt considerate sigure in timpul sarcinii si care pot fi procurate din farmacii fara prescriptie medicala (asa numitele medicamente “over the counter”). Totusi noi recomandam pe cat posibil sa eviti administrarea oricaror medicamente, chiar si daca se spune ca nu ar prezenta niciun risc pentru fat.

In timpul sarcinii te poti confrunta cu unele neplaceri cum ar fi: arsurile la stomac, constipatia, dureile de cap (cefalee) sau de spate (dureri lombare), hemoroizi etc.

Este bine ca atunci cand te imbolnavesti in perioada sarcinii, sa incerci sa te tratezi pe cat posibil prin metode non-medicale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Esti racita?

Daca esti racita si tusesti, bea multe lichide, exceptand cofeina, pentru a fluidiza secretiile traheale, fa bai calde care te ajuta sa te relaxezi, iar pentru nasul infundat poti folosi o crema mentolata care sa-ti desfunde caile aeriene.

Pentru desfundarea nasului, cel mai probabil efedrina este de electie in sarcina. Dar ai grija in cazul in care suferi de hipertensiune arteriala, deoarece efedrina o poate agrava.

Pentru tuse si expectoratii poti sa-ti faci un amestec de miere cu suc de lamaie, asta daca nu suferi de diabet. Mierea va ameliora durerea de gat, iar sucul de lamaie iti va da un plus de vitamina C. Printre medicamentele care par ca nu prezinta risc pentru fat se numara dextromethorpahnul (Robitussin) si guaiafenezina.

Daca ai febra incearca sa scazi temperatura corporala cat mai repede, deoarece ea poate afecta fatul. Medicamentul clasic la care poti apela in timpul sarcinii pentru combaterea durerii si febrei este acetaminofenul (paracetamol). Asiprina nu este recomandata in timpul sarcinii. Nu lua ibuprofen (Nurofen, Advil, Modafen) in ultima parte a sarcinii deoarece poate cauza probleme circulatorii ale fatului.

Ai dureri de cap?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri