Poti afla ce sex va avea fatul masurandu-i frecventa cardiaca? Desi nimeni nu ofera vreo garantie atunci cand conceperea copilului se desfasoara pe cale naturala, cele mai noi studii au aratat ca ar exista o mica legatura intre numarul batailor inimii fetale intr-un minut si sexul sau. 

In mod normal, frecventa cardiaca a embrionului este de aproximativ 85 de batai pe minut si ea creste in timpul primei luni de sarcina cu 3 batai pe minut in fiecare zi pana atinge un “prag” de aproximativ 175 de batai pe minut. Spre mijlocul sarcinii (al doilea trimestru de sarcina), frecventa cardiaca a fatului scade intre 120 si 160 de batai pe minut. 

Unii spun ca inima fetitelor bate mai rapid decat cea a baietilor: daca numarul de batai pe minut al cordului fetal este peste 140 de batai pe minut, atunci fatul va fi fetita, iar daca are o valoare sub 140, atunci fatul ar putea fi baietel. 

Nu se stie inca de ce, dar, in mod surprinzator, in timpul travaliului, s-a demonstrat ca fetitelor le-ar bate inima mult mai repede decat baietilor, iar aceasta idee ar sustine teoria. 

Cum a aparut aceasta idee nu se stie inca exact, dar studiile facute de-a lungul anilor au catalogat-o intr-un final drept mit. 

 

Citeste si alte articole interesante legate de sexul bebelusului, publicate pe Kidz.ro

Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun ce bebe vei avea 

Alegerea sexului copilului

 

Un articol de Simona Prodanoiu