Aromaterapia foloseste uleiuri aromate extrase din plante pentru a vindeca, ameliora durerile sau a restabili dispozitia. Uleiurile folosite sunt volatile, extracte concentrate din plante (frunze, radacini, seminte si flori).
Aromaterapia foloseste uleiuri aromate extrase din plante pentru a vindeca, ameliora durerile sau a restabili dispozitia. Uleiurile folosite sunt volatile, extracte concentrate din plante (frunze, radacini, seminte si flori).

Uleiurile si esentele astfel extrase din plante sunt placut mirositoare si foarte concentrate, iar unele dintre ele au efecte iritante daca sunt diluate. Aceste uleiuri pot fi folosite in masajul din aromaterapie, hidroterapie, diferite tratamente cosmetice faciale si corporale.

Aromaterapeutul este persoana avizata in aromaterapie, el stie sa amestece uleiurile si miresmele pentru a-ti oferi beneficiul dorit, deoarece anumite combinatii de esente pot trata diferite afectiuni si probleme.

Aromaterpia nu trebuie confundata cu mirosurile sau uleirile parfumate, deoarece in general acestea sunt facute din chimicale si nu au niciun efect terapeutic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

In timpul masajului foloseste doar cateva picaturi de ulei volatil si maseaza-ti bland tamplele, fruntea si pielea capului. Vei vedea ca toate tensiunile din corp vor disparea intr-o clipita. Poti face aromaterpaie in cada, adaugand cateva picaturi de ulei volatil, relaxandu-te si savurandu-ti baia. De asemenea, uleiurile volatile pot fi folosite si in odorizantele de camera sau de masina- dilueaza cateva picaturi de ulei volatil aromat intr-o sticluta, agita bine si amesteca uleiul cu apa distilata.

De asemenea, aromaterapia este mult folosita in timpul sarcinii si travaliului de multi ani, datorita efectelor sale de eliberare a tensiunii si stimulare a relaxarii musculaturii.

Exista nenumarate esente si uleiuri pentru aromaterapie, unele creeaza buna dispozitie, energizeaza organismul, inlatura stresul sau stimuleaza anumite stari de dispozitie. Cele mai folosite mirosuri in aromaterapie sunt:

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

• Lavanda, despre care se stie ca echilibreaza starea psihica si intareste contractiile musculare

• Musetelul- bland, are efect linistitor si calmant asupra corpului si mintii, calmeaza persoanele irascibile si nervoase

Menta indiana: face ca “soarele sa rasara si pe strada ta”; are efecte de inviorare si da o stare de buna dispozitie

• Uleiul de portocala este cel mai eficient ulei anti-depresiv; este folosit in cazul insomniilor, starilor de isterie, anxietate si stres

• Salvia actioneaza ca un relaxant al musculaturii, eliberand stresul si tensiunea din corp. Unii aromaterapeuti recomanda folosirea salviei doar in timpul travaliului, asa ca daca esti insarcinata cere sfatul unei persoane avizate inainte de a folosi esentele de salvie.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri