Aceste virusuri herpetice pot sta latente ani de zile in organism pana cand, in conditii prielnice, declanseaza boala, manifestata prin aparitia unor bube pline cu lichid. Zona de aparitie difera in functie de clasa virusului: HSV I apare la nivelul fetei si gurii (rar la nivel genital), iar HSV II apare la nivel genital. Contactarea infectiei in timpul sarcinii poate determina moarte intrauterina, avort spontan sau subdezvoltare, malformatii cardiace si cerebrale. Acest virus se transmite in special pelvigenital, la nastere, mai rar prin intermediul placentei (este un risc teoretic), datorandu-se in special contactului direct al nou-nascutului cu secretiile genitale ale mamei. Herpesul neonatal se mai poate manifesta prin eruptii cutanate, leziuni herpetice la nivelul sistemului nervos central, leziuni oculare etc. Rata mortalitatii este insa mare. De aceea este important ca mama sa fie diagnosticata din timp si i se recomanda cezariana.
Alte infectii (others)
Aceste alte infectii pot fi reprezentate de sifilis, HIV, hepatita B, virusul varicelo-zosterian etc, virusuri ce pot avea de asemenea urmari grave asupra sanatatii copilului.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?