Multe femei aleg mai ales atunci cand au o relatie stabila de cuplu o metoda contraceptiva bazata pe manipulare hormonala, mai exact pilulele contraceptive. Acestea sunt de diverse feluri, combinate ori nu, cu doze normale sau microdoze.

Exista riscul ca bebe sa prezinte malformatii daca am luat anticonceptionale?

Anticonceptionalele nu au efecte teratogene, adica nu au risc de malformatii pentru fat. Nu exista posibilitatea de malformatii ale copilului daca ati luat anticoncptionale, chiar si pe o perioada lunga de timp. De asemenea daca ati ramas insarcinata peste anticonceptionale riscul teratogen tinde la zero. Totusi in acest al doilea caz anticonceptionalele au efect abortiv, existand riscul de a pierde sarcina.

Ca sfat, atunci cand urmati contraceptia hormonala pentru o perioada lunga de timp, faceti o luna pe an si o cura de tonifiere hepatica cu diverse suplimente hepatice din farmacii sau de la plafar. Anticonceptionalele sunt metabolizate continuu in ficat, de aceea este posibil ca acesta sa oboseasca si se recomanda aceasta cura care se face peste administrarea de anticonceptionale, nu este necesara intreruperea administrarii lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri