Majoritatea viitorilor parinti isi fac griji cu privire la viata sexuala atunci cand urmeaza sa aiba un copil. Insa viata sexuala nu trebuie intrerupta atunci cand apare sarcina decat daca exista anumite riscuri si in general medicul ginecolog anunta femeia cu privire la aceste situatii. In mod firesc actul sexual nu pune in pericol mama sau copilul din burtica, acesta fiind protejat de colul uterin si dopul gelatinos.

In ultimul trimestru de sarcina este posibil ca mamica sa resimta din nou o scadere a libidoului, mai ales pe fond psihic, aparand grijile pentru nasterea, teama, emotiile, poate casa inca nu este pregatita pentru bebe etc. De asemenea burtica este tot mai mare si mamica se simtemai grea, se misca atent si greoi, picioarele se umfla si le simte grele, se duce des la toaleta, toate acestea obosind-o. Actul sexual devine mai dificil, sa nu uitam ca si taticul “este insarcinat”, si el simte grijile pentru bebe si acum incepe sa realizeze schimbarile si intervine incercarea de a seacomoda cu noul sau statut de tatic. Grijile financiare si grija pentru mamica il obosesc de asemenea, el nu isi mai vede sotia ca pe o femeie sexy, ci in primul rand ca pe o mamica ce este sensibila in aceasta perioada si de care trebuie sa aiba grija.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

De asemenea pozitiile sexuale sunt mult mai dificile, taticul nu are voie sa incerce sa fie peste mamica, presandu-i burtica. Mamica trebuie sa se simta perfect relaxata in timpul actului sexual. Medicii recomanda insa folosirea prezervativului ca mijloc de protectie, dar nu pentru sarcina, ci pentru diverse boli pe care mamica le-ar putea lua de la tatic, fie ele si mici infectii. De asemenea daca taticul prezinta o eruptie herpetica orala este total interzis sexul oral, iar daca acesta are herpes genital, chiar daca nu este in eruptie, contactul sexual este interzis pe toata perioada sarcinii.

Este recomandat sa vorbiti cu medicul obstretician despre viata sexuala a cuplului si sa ii cereti sfaturile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri