Nu este o saptamana usoara pentru tine, insa este deosebit de impresionanta cand vei afla ce se produce cu bebe, ce noi abilitati capata el si... cum il vei simti tu. Saptamana nu este usoara pentru tine fiindca o sa ai cateva griji cu privire la evolutia sarcinii si de care trebuie sa tii cont, iar in ceea ce priveste felul cum te vei simti... eh, am putea spune ca o adolescenta daca ne referim la comportament si toate acestea datorita modificarilor hormonale pe care le vei suferi in aceasta saptamana.

In aceasta saptamana creste riscul de nastere prematura, poti simti contractii uterine, unele din acestea sunt normale, dar cele care dureaza mai mult de o ora sau au alte particularitati pot anunta o nastere prematura. Pentru a te lamuri te invitam sa citesti articolul “Semnele nasterii premature”. Aceste riscuri sunt si mai mari daca ai un col incompetent sau alte probleme. Insa bebe are majoritatea organelor destul de dezvoltate pentru a rezista unei nasteri premature, singurul mare risc fiind cel de infectie si sepsis la o nastere prematura in aceasta saptamana (evident, in conditiile in care bebe nu prezinta malformatii si este monitorizat intr-un mediu spitalicesc de specialitate).

Se recomanda sa incepi cu seriozitate exercitiile Kegel si sa efectuezi in continuare gimnastica specifica gravidelor, dar sa te opresti imediat ce obosesti sau simti o durere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Datorita modificarilor hormonale comportamentul tau are de suferit. Nu te mira daca vei fi comparata cu o adolescenta din timpul liceului. Ca sa te amuzi mai tarziu, iti recomandam sa incepi, daca nu ai facut-o inca, sa scrii un jurnal despre cum te simti in fiecare zi sau despre zilele care ti se par cele mai interesante.

Este posibil ca medicul sa-ti ceara cateva analize prin care verifica glicemia, hemoglobina pentru a vedea daca nu esti anemica, dar si alte variabile.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri