Incepand cu saptamana 29 de sarcina ati intrat in ultimul trimestru de gestatie. Probabil ca acum va tulbura ganduri opuse precum dorinta de a se finaliza odata aceasta perioada si a va tine copilul in brate, iar pe de alta parte teama de nastere devine tot mai mare. Nu ezitati sa mergeti la cursurile speciale pentru gravide care nu doar va pregatesc pentru momentul nasterii, dar va ofera suficiente informatii incat sa va linisteasca si teama de nastere sa fie mult mai mica.

Fiindca burtica este mare, va apasa pe vasele abdominale, astfel ca va creste presiunea in venele picioarelor, aparand acele dialatii venoase numite varice (in stadii incipiente, specifice in sarcina), dar pot sa apara si hemoroizii (tot dilatatii venoase care au aceeasi cauza). Fiindca si coloana este solicitata, este posibil ca in anumite pozitii nervii paravertebrali sa fie presati si sa va amorteasca picioarele.

Fiindca nasterea se apropie, este recomandat sa incepeti masajul perineal si puteti cere ajutorul partenerului. Mentineti regulile igienei personale stricte, orice infectie in aceasta perioada poate fi periculoasa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri