O femeie insarcinata trebuie obligatoriu sa isi revizuiasca stilul alimentar, uneori schimbarile alimentare fiind chiar foarte diferite de regimul precedent sarcinii. Sunt multe zvonuri care circula intre gravidute, insa cu precadere as dori sa constest unul, si anume acela cu privire la cura de slabire in sarcina. Este firesc ca odata cu sarcina sa luati in greutate, insa in niciun caz nu trebui sa urmati o cura, primele luni de dezvoltare ale copilului fiind esentiale pentru sanatatea sa, acestea dand cele mai grave malformatii, incompatibile cu viata. Cu cat varsta gestationala este mai mare, cu atat gravitatea unor posibile malformatii este mai mica. Totodata in primele luni de sarcina organismul vostru se adapteaza cu noul statut, asadar nevoile de vitamine, minerale si alti nutrienti sunt maxime. Urmarile unei cure de slabire pe timpul sarcinii pot fi cu adevarat tragice.

Bebelusul se afla intr-o perioada intensa de crestere si formarea primara a organelor, conturarea scheletului, de aceea cantitatea de calciu din alimentatie trebuie sa fie crescuta, alaturi de vitamina D la indicatia medicului.


Dieta in a treia luna de sarcina

Necesitatile bebelusului devin mai mari si pentru ca greturile au mai disparut este cazul sa cresteti cantitatea de lipide pe care o consumati. Lipidele trebuie sa provina din surse sanatoase de hrana, ulei de masline, carne de pui sau alte uleiuri vegetale, insa nu din carne de porc sau afumaturi. Intrebati medicul cu privire la toate nelamuririle pe care le aveti.


Dieta in a patra luna de sarcina

Cantitatea de sange din organism este in crestere pentru ca de acum in colo si bebelusul are un sistem vascular mai bogat. Asadar, incepand cu aceasta luna necesitatea de fier creste si devine foarte importanta pentru buna dezvoltare a micutului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Dieta in a cincea luna de sarcina

Bebe consuma din ce in ce mai multi nutrienti in burtica, fiind in plina devoltare si trebuie sa ii asigurati un aport mai mare de vitamine, minerale, glucide, lipide si proteine.

Dieta in a sasea luna de sarcina

Bebe a crescut destul de mult in dimensiuni astfel ca uterul ocupa acum un spatiu destul de mare, compresand organele din jur, inclusiv stomacul si intestinele. De aceea de acum in colo mesele trebuie reduse cantitativ, sa fie mici si dese, pentru a evita arsurile gastrice si constipatiile.

Dieta in a saptea luna de sarcina

Deja ai luat mult in greutate si miscarile tale sunt mai greoaie, insa nu-ti face griji, te vei adapta curand. In luna aceasta pune mai mult accent pe consumul de vitamine.

Dieta in a opta luna de sarcina

Bebe este din ce in ce mai mare si ocupa tot mai mult spatiu. Constipatia incepe sa te deranjeze mult mai mult, asadar introdu in dieta o cantitate mai mare de fibre.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Leagăn pentru toată copilăria 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

A noua luna de sarcina

In aceasta luna trebuie sa mananci putin din toate categoriile de alimente. Nevoia nutritionala este foarte mare plus ca trebuie sa iti pregatesti organismul pentru nastere. Cantitatea de sange va creste si mai mult atat datorita nevoilor bebelusului, dar si ca pregatire a organismului tau pentru nastere, cand vei pierde o cantitate de sange. Asadar, mananca variat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri