Saptamana 36 de sarcina va aduce foarte aproape de nastere, ba chiar ar putea fi considerata normala o nastere in aceasta saptamana. Burtica este mare iar bebe a ajuns aproape de finalul dezvoltarii.

Saptamana 36 de sarcina va aduce foarte aproape de nastere, ba chiar ar putea fi considerata normala o nastere in aceasta saptamana. Burtica este mare iar bebe a ajuns aproape de finalul dezvoltarii.

Saptamana 36 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

Bebe se dezvolta lent de acum in colo, exersand functiile vitale, digestia, respiratia, urinarea. Creierul i se dezvolta in continuare intr-un ritm alert, insa restul organelor sunt deja dezvoltate.

Sub pielea lui bebe depozitele adipoase continua sa creasca, devenind tot mai dolofan.

Bebe are acum 2,7 kilograme si o lungime de 48-50 de centimetri. Ritmul sau de somn incepe sa se adapteze celui circadian, iar pozitia sa este cu capul in pelvis, mai exact se aseaza in pozitia de nastere.


Saptamana 36 de sarcina: Cum se simte mamica?

Burtica este mare, buricul iesit in afara si pentru ca pielea este intinsa foarte mult este posibil sa simti mancarimi, sa se usuce, astfel ca este indicat sa folosesti creme speciale de corp care hidrateaza si eventual previn aparitia vergeturilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Uterul apasa pe vezica urinara astfel ca mergeti des la baie, iar hidratarea este foarte importanta, beti multe lichide in timpul zilei. Picioarele se umfla in continuare, insa arsurile de la stomac nu mai sunt atat de suparatoare, iar cu momentele de ingreunare a respiratiei deja v-ati obisnuit si stiti cum sa le combateti.

Medicul te cheama mai des la cabinet pentru a monitoriza atent evolutia ta si pozitia bebelusului in burtica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri