Multe femei care raman insarcinate se tem sa mai intretina relatii sexuale cu sotii lor. Din fericire sexul in timpul sarcinii este permis pana in ultimul trimestru, insa trebuie respectate anumite reguli.

1. Femeile gravide se simt adesea rusinate de modificarile corpului lor si refuza initiativele sexuale ale partenerului. Totodata isi doresc sa intretina relatii sexuale cu partenerul si se tem de consecintele unei perioade lungi de abstinenta, in special de infidelitatea partenerului. Discutati cu medicul daca sarcina nu prezinta niciun risc pentru contactele sexuale cu partenerul. Sexul in timpul sarcinii este permis.


2. Sexul in timpul sarcinii trebuie facut doar daca femeia insarcinata se simte confortabil.

3. Inainte de a intretine contacte sexuale neprotejate, asigurati-va ca partenerul este sanatos, caci orice mica infectie prezinta un risc pentru sarcina.

4. Pozitiile cele mai sugerate pentru perioada sarcinii sunt cele in care mamica sta confortabil, iar burtica nu este presata, spre exemplu niciodata viitoarea mamica nu trebuie sa stea pe burta cat timp este insarcinata. Pozitiile precum “lingura” sau cele in care gravida este deasupra sunt cele mai indicate pentru aceasta perioada.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

5. Daca aveti nelamuriri sau temeri cu privire la intretinerea contactelor sexuale in timpul sarcinii, intrebati medicul si cereti detalii, fara jena.

6. Daca exista vreun risc cu privire la sarcina si ar putea fi accentuat de intretinerea contactelor sexuale se recomanda abstinenta. Astfel de situatii pot sa apara in cazul riscurilor pentru:
- Avort spontan;
- Nastere prematura;
- Animalii de placenta (placenta previa);
- Mola hidatiforma;
- Scurgeri de lichid amniotic etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri