Dezvoltarea micutului in viata intrauterina este foarte sensibila atat la factorii de mediu, cat si la cei interni, la mediul pe care mama il asigura pentru dezvoltarea micutului.

- Nanismul;

- Defecte de inchidere ale peretelui abdominal etc.

Alte situatii care pot fi depistate in timpul sarcinii sunt infectiile. Acestea pun in pericol atat viata fatului, cat si pe cea a mamei. De obicei pentru certificarea acestora se poate introduce in uterul mamei un ac special pentru a preleva lichid amniotic pentru analiza. Insasi aceasta interventie prezinta riscuri, asadar este indicata doar de nevoie. Unele dintre aceste infectii se pot trata, depistarea precoce a acestora fiind foarte importanta.

Testele genetice prenatale pot depista riscul ca micutul sa dezvolte un sindrom genetic dupa nastere. Este foarte utila o anamneza a parintilor si o evaluare a riscului pe arborele genealogic. Se fac investigatii speciale si geneticienii pot propune solutii in functie de rezultatele acestor teste. Triplul test pentru gravide este important in acest sens.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

De asemenea o gravida trebuie sa constientizeze faptul ca aceste teste nu pot evalua toate functiile copilului in dezvoltare. Daca toate aceste teste au iesit normale, aceasta nu inseamna neaparat ca micutul va fi perfect. De aceea o gravida trebuie sa aiba foarte multa grija de dezvoltarea micutului, astfel alimentele pe care le consuma, apa, evitarea mediilor toxice si a viciilor si igiena stricta pentru evitarea infectiilor – toate acestea asigura copilului o dezvoltare cat mai buna.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri