- Nanismul;
- Defecte de inchidere ale peretelui abdominal etc.
Alte situatii care pot fi depistate in timpul sarcinii sunt infectiile. Acestea pun in pericol atat viata fatului, cat si pe cea a mamei. De obicei pentru certificarea acestora se poate introduce in uterul mamei un ac special pentru a preleva lichid amniotic pentru analiza. Insasi aceasta interventie prezinta riscuri, asadar este indicata doar de nevoie. Unele dintre aceste infectii se pot trata, depistarea precoce a acestora fiind foarte importanta.
Testele genetice prenatale pot depista riscul ca micutul sa dezvolte un sindrom genetic dupa nastere. Este foarte utila o anamneza a parintilor si o evaluare a riscului pe arborele genealogic. Se fac investigatii speciale si geneticienii pot propune solutii in functie de rezultatele acestor teste. Triplul test pentru gravide este important in acest sens.
De asemenea o gravida trebuie sa constientizeze faptul ca aceste teste nu pot evalua toate functiile copilului in dezvoltare. Daca toate aceste teste au iesit normale, aceasta nu inseamna neaparat ca micutul va fi perfect. De aceea o gravida trebuie sa aiba foarte multa grija de dezvoltarea micutului, astfel alimentele pe care le consuma, apa, evitarea mediilor toxice si a viciilor si igiena stricta pentru evitarea infectiilor – toate acestea asigura copilului o dezvoltare cat mai buna.
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare