- Nanismul;
- Defecte de inchidere ale peretelui abdominal etc.
Alte situatii care pot fi depistate in timpul sarcinii sunt infectiile. Acestea pun in pericol atat viata fatului, cat si pe cea a mamei. De obicei pentru certificarea acestora se poate introduce in uterul mamei un ac special pentru a preleva lichid amniotic pentru analiza. Insasi aceasta interventie prezinta riscuri, asadar este indicata doar de nevoie. Unele dintre aceste infectii se pot trata, depistarea precoce a acestora fiind foarte importanta.
Testele genetice prenatale pot depista riscul ca micutul sa dezvolte un sindrom genetic dupa nastere. Este foarte utila o anamneza a parintilor si o evaluare a riscului pe arborele genealogic. Se fac investigatii speciale si geneticienii pot propune solutii in functie de rezultatele acestor teste. Triplul test pentru gravide este important in acest sens.
De asemenea o gravida trebuie sa constientizeze faptul ca aceste teste nu pot evalua toate functiile copilului in dezvoltare. Daca toate aceste teste au iesit normale, aceasta nu inseamna neaparat ca micutul va fi perfect. De aceea o gravida trebuie sa aiba foarte multa grija de dezvoltarea micutului, astfel alimentele pe care le consuma, apa, evitarea mediilor toxice si a viciilor si igiena stricta pentru evitarea infectiilor – toate acestea asigura copilului o dezvoltare cat mai buna.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.