Multe viitoare mamici merg la ecografiile obstreticale, printre care li se efectueaza si biometria fetala.

Biometria fetala reprezinta o analiza ecografica fetala prin care se fac masuratori cu privire la evolutia sacului gestational, cat si pentru evolutia fatului, mai exact dimenstiunile acestuia. Rezultatele obtinute la biometria fetala difera in functie de varsta gestationala la care se face biometria (masurarea dimensiunilor biologice).

In mod uzual, gravidei i se fac 4 biometrii fetale:

1. intre 6 si 8 saptamani – se face biometrie fetala pentru confirmarea sarcinii, dimensiunilor sacului gestational, pentru depistarea unor sarcini multiple, pentru depistarea sarcinii ectopice, pentru stabilirea varstei gestationale si stabilirea datei probabile a nasterii;


2.
intre 12 si 14 saptamani se face biometrie fetala pentru depistarea unor anomalii fetale, pentru evaluarea sindromului Down;


3.
intre 18 si 22 de saptamani se face biometrie fetala pentru stabilirea sexului fatului

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

4. intre 34-36 saptamani se face biometrie fetala pentru evaluarea dimensiunilor fatului, lichidului amniotic si pentru evaluarea greutatii fatului.

Ce sunt indicii din biometria fetala?

Indicii de biometrie fetala reprezinta masuratorile care se iau in considerare la aceasta analiza, rezultatele acestor masuratori depistand eventuale probleme ale fatului in functie de varsta lui gestationala.

Principalii indici de biometrie fetala pe care si viitoarele mamici ii pot cunoaste sunt:

- Diametrul mediu al sacului amniotic – DMS – acesta reprezentand media aritmetrica a diametrelor transversal, anteroposterior si craniocaudal ale sacului gestational.

- GS reprezinta sacul gestational;

- OFD reprezinta diametrul occipitofrontal, adica diamentrul capului masurat de la ceafa la furnte.

- CRL reprezinta lungimea din varful capului la sezut, acest parametru evalueaza cel mai bine varsta gestationala pana in saptamana 13.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

- HC reprezinta circumferinta craniana;

- AC reprezinta circumferinta abdominala a fatului;

- BPD reprezinta diametrul biparietal al capului, adica diametrul lateral al capului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri