Cazurile de "avort spontan de la pisica" nu sunt deloc rare de aceea ne-am propus sa tratam in articolul curent o afectiune parazitara inaparenta clinic, cu provenienta de la pisica si care este de obicei descoperita de femei in timpul sarcinii cand au avort spontan.

Efectele infectiei cu Toxoplasma gondii la copil se observa insa mai tarziu, cu trecerea anilor, putand evolua chiar pana in adolescenta. Copiii/tinerii incep sa prezinte dureri oculare si o patologie specifica ce evolueaza spre orbire - se formeaza niste noduli la nivelul nervilor optici ce distrug capacitatea de interpretare vizuala. Pot mainfesta retard mintal datorita leziunilor nodulare date de toxoplasmoza la nivelul creierului, leziuni musculare daca Toxoplasma se instaleaza in muschi, cu disfunctii motrice si kinetice etc. Aceste afectiuni se pot manifesta chiar si foarte tarziu, spre exemplu dupa varsta de 20 de ani.

Cum se trateaza Toxoplasmoza

Toxoplasmoza la femeia cu risc de a transmite mai departe infectia la fat se trateaza strict medicamentos, in special la femeia gravida. Tratamentul consta in administrarea unor antibiotice (spiramicina) cu efect antiparazitar si antiinfectios care scad riscul de infectare a fatului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Cum puteti preveni infectia cu Toxoplasma gondii

Infectia cu Toxoplasma gondii se previne prin metode simple de igiena:
- Slaparea mainilor inainte de a manca, regula generala pentru toate bolile infectioase cu transmitere pe cale digestiva;
- Spalati fructele si legumele sub jet de apa inainte de a le prepara sau consuma;
- Evitati contactul cu ape infectate; se recomanda sa beti apa filtrata, fiarta si racita, dar si imbuteliata (in conditiile in care mai puteti avea incredere in producatori).
- Daca aveti pisica: asigurati-va ca are vaccinurile si deparazitarea la zi si ca nu interactioneaza cu alte pisici care pot fi infectate. Protejati-va cu masca atunci cand schimbati nisipul, mai ales daca ati luat pisica de pe strada si ati hotarat sa o adoptati pana la deparazitare si efectuarea tuturor vaccinurilor. Spalati-va mainile riguros (insistati sub unghii) dupa manevrarea nisipului, dar si inainte de a manca.

Iti recomandam sa citesti si articolul: 8 Cauze ale avortului spontan


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri