Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer demarat de Ministerul Sanatatii este gratuit, iar unitatile sanitare publice sau private risca excluderea daca percep co-plata de la pacienti pentru derularea procedurilor, informeaza conducerea MS.

Unitatile sanitare publice sau private admise in programul de fertilizare in vitro si embriotransfer risca excluderea din acest program daca percep co-plata de la pacienti pentru derularea procedurilor de fertilizare in vitro.

Ministerul Sanatatii atentioneaza ca, in conformitate cu Ordinul ministrului Sanatatii nr. 765/2011, art 5, procedurile de fertilizare in vitro, reprezentând procedurile de prelevare a ovocitelor prin punctie foliculara, recoltare a spermei si procesarea acesteia, inseminare a ovocitelor, transferul embrionar si monitorizarea evolutiei cazului pâna in saptamâna a 13-a de sarcina inclusiv, sunt gratuite, fiind achitate de catre Ministerul Sanatatii din fondurile alocate programului.

Am primit mai multe sesizari din partea cuplurilor care au inceput sa depuna dosarele medicale pentru a putea accesa programul. Acestea semnaleaza perceperea de catre unele centre medicale a unor taxe suplimentare pentru derularea procedurilor de fertilizare in vitro. Am cerut sa fie analizate toate aceste sesizari si, daca se dovedeste ca unitatile percep taxe, nejustificat, acestea vor fi sanctionate si excluse de la derularea programului”, a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL Kaufland anunță programul magazinelor de Paște SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Incepând cu 1 iunie 2011, in premiera, Ministerul Sanatatii a demarat Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer, in cadrul caruia se asigura, gratuit, fondurile necesare realizarii procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile.

Conform Ordinului ministrului Sanatatii nr. 765/2011, art 7, alin e), unitatile sanitare implicate in program au obligatia de a prezenta o declaratie pe propria raspundere privind neperceperea, de la cuplurile incluse in subprogramul FIV/ET, a coplatii pentru activitatile specifice.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri