27 Iulie 2020 publicat în Tati 12 share-uri

Depresia postnatala la tati – Chiar daca nu sunt ei cei care poarta sarcina si dau nastere copiilor, si tatii pot fi afectati de depresia postnatala. Cum se manifesta depresia postnatala la tati, de ce si in ce conditii apare si ce optiuni exista pentru a o preveni si trata?

Depresia postnatala la tati – informatii generale

Bucuria si entuziasmul de a deveni tata pot fi insotite de stari si emotii neasteptate, care se afla la polul opus celor de bucurie. A deveni parinte este un eveniment de viata major, care schimba complet cursul vietii parintilor si care poate afecta, in unele cazuri, starea de bine si sanatatea emotionala a parintilor.

Depresia postnatala poate afecta si tatii, nu doar mamele. Iar studii recente arata ca aproximativ 8-10% dintre tatici se pot confrunta si ei cu aceasta tulburare. Mai mult, unele statistici arata un risc cuprins intre 25-50% ca tatii ai caror partenere au depresie postnatala, sa fie si ei afectati de aceasta.

Desi in cazul tatilor nu se cunosc la fel de bine mecanismele depresiei post-partum ca in cazul mamelor, cert este ca si ei pot fi afectati.

Cum se manifesta depresia la tati?

Depresia postnatala poate aparea oricand in primul an dupa nasterea copilului. La tatici, s-a observat ca frecventa cea mai mare este cuprinsa in perioada dintre 3 si 6 luni. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. BEBELONIA - revistă gratuită pentru mame - lansată de Alexandra Lopotaru, jurnalistă şi blogger Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Maybelline New York lansează „Brave Together”, o inițiativă globală ce vine în sprijinul tinerilor care se confruntă cu anxietate și depresie

Foto: By Masson/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri