Bineinteles ca prezenta unui tata in viata copilului este extrem de importanta, fie el baiat sau fetita.

Bineinteles ca prezenta unui tata in viata copilului este extrem de importanta, fie el baiat sau fetita. Fiind primul model masculin in viata unei fete, tatii isi influenteaza fetele in mod profund, de la parerea pe care o au despre ele si stima de sine pana la pretentiile pe care le vor avea fata de barbati la maturitate.

Un tata joaca un rol la fel de important in viata fiicei sale ca si mama. El contribuie la cresterea si dezvoltarea fetei pe plan fizic, psihic si social, deoarece copiii simt nevoia de ambii parinti intr-o anumita masura, necesita dovezi de afectiune si timp petrecut impreuna in egala masura din partea mamei, cat si din partea tatalui.

In primii ani de viata tatal este ridicat pe o treapta foarte inalta, deoarece fetita este inconjurata numai de femei, el fiind singurul barbat din viata fetei.

Mama are un rol foarte important in construirea unei relatii tata- fiica, trebuie sa-l incurajeze sa aiba grija de micuta, sa aiba incredere in el si sa-i ofere momente de intimitate cu fetita.

Tatal trebuie sa incurajeze dezvoltarea laturii feminine a fiicei sale, sa-i faca complimente si cadouri specifice fetitelor (rochite, papusele).

Poate ca unele fete au un complex de inferioritate pentru ca nu sunt baieti si nu le pot intra mai bine tatilor in gratii. Pentru a alunga aceste sentimente, tatal ar putea sa-si invite fata la jocurile cu mingea, la pescuit, in excursii cu cortul pe munte, chiar daca accepta sau nu invitatia, ea se va simti la fel de importanta ca si cum ar fi “baiatul tatei”.

Observandu-si tatal, o fetita il are drept model intr-o anumita masura, dar capata incredere in ea ca fata si mai tarziu ca femeie.

Fetita va incepe sa admire trasaturile masculine ale tatalui sau si va cauta sa aiba in preajma baieti si apoi barbati asemanatori ca si caracter tatalui ei.

De altfel, si barbatul cu care se va marita, sau casnicia vor fi influentate de relatia pe care fata a avut-o cu tatal sau in copilarie si de relatia si atmosfera care a domnit in casa si intre parintii ei.

In ochii tatalui, fetita, chiar daca a ajuns la maturitate, va fi tot un copil si el va tinde sa fie exagerat de grijuliu. Ajungand sa se ataseze extrem de tare de fiica sa, tatal va fi gelos cand aceasta il va prezenta pe alesul inimii sale, cu care va trebui sa imparta dragostea ei de acum incolo.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri