Majoritatea tatilor spun ca au ramas muti la momentele magice ale nasterii, iar timpul petrecut cu copiii lor este de neinlocuit.

Majoritatea tatilor spun ca au ramas muti la momentele magice ale nasterii, iar timpul petrecut cu copiii lor este de neinlocuit.

Inca de la nastere trebuie incurajata stabilirea unei legaturi puternice intre tata si copilul sau. Specialistii spun ca relatia tata- fiu poate fi una solida inca de la inceput daca tatal participa la nastere si isi imbratiseaza copilasul in primele momente, soptindu-i cuvinte dulci, cel mic obisnuindu-se imediat si cu vocea tatalui.

In primul rand, tatal are un rol biologic in dezvoltarea copilului, el furnizand spermatozoidul ce fecundeaza ovulul mamei. Dar acest rol biologic este de departe cel mai nesemnificativ rol al tatalui.

Barbatul este cel care-si sustine fizic si psihic partenera de-a lungul lunilor de sarcina, la nastere si in perioada imediat urmatoare, avand grija ca ea sa se relaxeze si sa se simta iubita.

In perioada in care bebelusul este sugar, rolul tatalui in relatia cu cel mic este minim, totusi prezent- deoarece prin atingeri si glas micutul ajunge sa se obisnuiasca cu el.

Cand copilul inainteaza in varsta, rolul tatalui devine evident. El isi manifesta afeciunea mai putin prin atingere si mai mult prin intermediul jocurilor si activitatilor fizice, sporturilor.

Daca tatal este echilibrat adoptand o atitudine autoritara cand este nevoie si una prieteneasca in situatiile care o cer, se stabilesc niste reguli nescrise in casa, reguli ce trebuie respectate, tatal pune limite copilului, implicandu-se cat mai mult in educatia lui.

Specialistii spun ca micutii care au crescut fara un tata alaturi au devenit foarte rasfatati si egoisti, nepasatori fata de cei din jur.

De asemenea, copiii care cresc alaturi de un tata, au un model dupa care se ghideaza, incercand sa-l imite si sa-l faca pe tata cat mai mandru de ei.

Tatal are un important rol in formarea copilului, mai ales daca este vorba de un baietel, insuflandu-i acestuia masculinitate si indemnandu-l sa fie curajos. S-a demonstrat ca baietii care au crescut fara tata, doar in prezenta mamei au devenit mult mai feminini decat baietii crescuti alaturi de ambii parinti.

In ceea ce priveste fetele, tatii ajuta la confirmarea feminitatii lor, ele vazand in tata un model- modelul de sot perfect si astfel vor cauta barbati asemanatori cu tatal lor.

Este foarte clar ca legatura tata-fiu/fiica este una extrem de importanta, deoarece copiii au nevoie de relatia unica pe care doar un tata poate sa le-o ofere, petrecand cat mai mult din timp impreuna.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri