In trecut, femeia se ocupa de ingrijirea, cresterea si educarea copiilor, dar in ultima vreme lucrurile s-au mai schimbat.
In trecut, femeia se ocupa de ingrijirea, cresterea si educarea copiilor, dar in ultima vreme lucrurile s-au mai schimbat. Fie ca nu vor sa-si dea copilul la gradinita, fie ca partenera lor castiga mai multi bani si de aceea nu vrea sa renunte la slujba, in zilele noastre, tot mai multi tatici decid sa stea acasa in locul sotiilor pentru a-si creste micutii si beneficiaza si de indemnizatia de crestere a copilului pana ce acesta implineste 2 ani.

Oamenii au evoluat si mentalitatea lor s-a schimbat, dar inca exista mici ironii pe seama barbatilor casnici. Taticii care stau acasa se pot simti coplesiti de sentimente care ar domina in mod normal o femeie, o mama, simt ca nu mai sunt “barbati in casa”, sunt frustrati si izolati.

Bineinteles ca meseria de tatic 24 de ore din 24 nu este una usoara, te poate pune la grele incercari, dar iti poate aduce multe bucurii si impliniri.

Poate ca la inceput vei fi speriat de faptul ca nu vei sti sa-ti ingrijesti copiii cum trebuie si ca pe deasupra va trebui sa te ocupi si de treburile gospodaresti, dar cu timpul te vei obisnui si vei invata tot ceea ce trebuie sa stii despre ingrijirea micutului tau, curatenie, cumparaturi si gatit. Citeste carti, documenteaza-te de pe internet sau poti chiar sa-i ceri ajutorul sotiei daca ai vreo nedumerire in ceea ce priveste ingrijirea si cresterea ingerasului vostru.

Cu timpul nu vei mai vedea dezavantajele acestei situatii, ci vei observa ca stand acasa poti petrece mult timp cu puiul tau, cu care iti vei forma astfel o relatie de invidiat. Daca vei sta acasa alaturi de copilul tau ii vei conferi un sentiment de siguranta si bucuria de a te avea mereu alaturi, dar ii va simti lipsa mamei.

Evitent ca la un moment dat va interveni rutina, te vei simti singur, inutil si ingrozitor de plictisit de stat acasa toata ziua cu cel mic. Cauta sa cunosti si alti tatici casnici- socializeaza cu acestia si organizeaza intalniri impreuna cu ei si micutii lor. Astfel si copilul tau isi va face noi prieteni, iar tu vei discuta cu barbati care se confrunta cu aceleasi probleme ca si tine.

Acest schimb de roluri intre tine si partenera de viata poate avea urmari si asupra relatiei voastre. Daca aranjamentul a fost stabilit de comun acord si amandoi sunteti multumiti, el va poate consolida relatia. Dar daca tu nu-ti doresti sa fii casnic si sa ai grija de copii si nu stabilesti o legatura emotionala cu acestia, perioada de adaptare poate fi dificila si lunga, iar casnicia ta poate avea de suferit.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri