De cum ai aflat ca vei fi tatic au inceput sa te chinuie intrebarile, ai incercat sa realizezi ca vei fi tata si ai inceput sa te documentezi referitor la rolul pe care il joaca in mod normal un tata in viata copilului sau.
De cum ai aflat ca vei fi tatic au inceput sa te chinuie intrebarile, ai incercat sa realizezi ca vei fi tata si ai inceput sa te documentezi referitor la rolul pe care il joaca in mod normal un tata in viata copilului sau.

Iti aduci aminte cand ti-ai luat pentru prima data puiul in brate? Cu siguranta ca te-ai intrebat in sinea ta “Acum ce trebuie sa fac?”.

Sarcinile pe care le primesti la serviciu sunt bine trasate, dar in slujba de tata tu singur trebuie sa-ti faci planurile referitoare la rolul tau in cresterea si educarea copilului.

Inca de la nastere trebuie sa te straduiesti sa stabilesti o legatura puternica intre tine si copilul tau. Este foarte clar ca legatura tata-fiu/fiica este una extrem de importanta, deoarece copiii au nevoie de relatia unica pe care doar tu le-o poti oferi, petrecand cat mai mult din timp impreuna cu copiii si incercand sa-i cunosti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Nu trebuie sa fii perfect, pentru ca nici tatal tau cu siguranta nu era perfect, dar l-ai acceptat cu toate calitatile si defectele sale. Dar gandeste-te bine ce impact a avut tatal tau in cresterea si dezvoltarea ta si ce rol a avut el in viata ta si apoi incepi sa planifici cum vei fi tu cu micutii tai.

Discuta cu partenera ta si impartasiti-va fiecare asteptarile pe care le aveti unul de la celalalt. Influentata la randul ei de tatal sau si de relatia pe care a avut-o cu acesta, partenera ta poate avea opinii diferite in ceea ce priveste slujba de tata si responsabilitatile tale fata de micut.

Puteti cadea la o intelegere doar daca veti discuta pe indelete, in cele mai mici detalii toate aspectele legate de slujba de parinte. Spune-i la ce te-ai gandit tu ca ar presupune sa faca un tata, discutati aspecte legate de timpul acordat copilului, la cum te-ai gandit sa impaaci serviciul cu viata de familie, impartiti responsabilitatile in ceea ce priveste ingrijirea, educarea si buna crestere a copilului, dar nu in ultimul rand discutati despre voi si despre casnicia voastra.

Este important ca in casa sa fie intelegere si armonie intre tine si partenera- astfel copilul va creste intr-un mediu propice pentru formarea sa in viata.

Odata ce ti-ai trasat niste idei pe care le crezi potrivite pentru slujba ta ca tatic, nu renunta- este bine sa le perfectionezi pe zi ce trece. Invata de la copilul tau si de la sotie ce nevoi au, impartaseste-le nevoile tale si vei vedea ca totul va merge ca pe roate. La urma urmei nu se poate sa te sperie meseria de tata- nu esti primul si nici ultimul barbat care face asta!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri