Un tatic ne-a trimis o scrisoareMultumim lui Mihai, un barbat care incearca sa fie un tatic mai bun pentru copiii sai, un tata mai bun decat au fost bunicul si tatal lui la un loc. Iata ce ne scrie Mihai:

Un tatic ne-a trimis o scrisoare…Multumim lui Mihai, un barbat care incearca sa fie un tatic mai bun pentru copiii sai, un tata mai bun decat au fost bunicul si tatal lui la un loc. Iata ce ne scrie Mihai:

“Am doi copii, unul de 3 ani, iar celalalt de 5 pe care-i iubesc enorm. Sau cel putin asta incerc sa fac. Ma duc si la serviciu deoarece trebuie sa-mi intretin familia, dar incerc sa petrec cat mai mult timp cu putinta in compania lor si nu imi pierd vremea facandu-mi procese de constiinta daca vreodata nu am putut sa dedic toate orele libere “dracusorilor” mei. In loc sa pierd timpul pretios asa, ma gandesc la modul in care bunicul, dar si tatal meu au reusit sa fie tatici buni sau rai, incercand sa culeg doar partile bune.

Bunicul a plecat de acasa la 15 ani si a crescut fara tata, muncind pe branci prin diferite locuri pentru a-si castiga painea, nu s-a jucat niciodata cand era copil deoarece i se parea o prostie. Probabil s-a maturizat mult prea repede, iar viata l-a aruncat din lumea copiilor in cruda lume a adultilor. Mai tarziu, din cauza faptului ca avea de intretinut familia, pe bunica si cei 3 copii, isi ocupa mare parte din timp, iar cu copiii nu mai avea cand sa stea. Ba mai mult, el folosea frecvent baiata ca si metoda de corectie.

Tata a fost putin mai bun cu mine…era un om bun, iar ca si tata a vrut sa ne ofere mie si fratilor mei ceea ce el nu a primit de la tatal sau…pana sa ne paraseasca. Deoarece nu a avut un model de tata ca la carte, el sa invatat sa fie tata de la televizor. Nimic rau in asta, dar la televizor au omis sa mentioneze ca in calitate de tata este necesar sa-ti petreci timpul si separat, cu fiecare copil in parte, nu numai “in familie”. La un moment dat a inceput sa nu mai petreaca asa de mult timp cu mine si fratii mei…ba chiar ne mai si altoia cand era “stresat”. Mai apoi am aflat care era cauza acestui comportament- isi gasise o amanta. Mi-a fost greu sa inteleg ca nu o mai iubeste pe mama si ca vrea sa-si petreaca viata alaturi de altcineva…

Atunci cand sotia mea mi-a dat vestea ca a ramas insarcinata prima data, am ramas putin blocat. M-am speriat foarte tare, nu stiam daca voi fi un tata bun sau daca voi indragi copilul. Eram sceptic, mai mult pesimist. Toata perioada sarcinii am analizat amanuntit modul in care barbatii din familia mea si-au jucat rolurile de tata, dar niciunul nu m-a multumit pe deplin. Am decis sa fiu un tata si mai bun ca ei toti!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri