Prietenia dintre doi barbati este foarte rar marcata de apropiere si compasiune, valori considerate nemasculine, considerate cu tenta homosexuala, acestea fiind caracteristice femeilor.

 

Studiile au aratat ca barbatii au mult mai putini prieteni decat femeile, mai ales prieteni apropiati, dar cei pe care ii considera prieteni merita pe deplin aceasta titulatura.

 

Desi nu au foarte multi prieteni, barbatii nu-si traiesc viata izolati. Ei au prieteni sau cunostinte de acelasi sex care au hobby-uri comune- merg sa joace fotbal sau tennis, beau o bebe si discuta “de-ale barbatilor”.

 

In timp ce prietenia dintre femei este dominata in principal de apropiere si atasament, barbatii se detaseaza de intimitate si apropiere, deoarece intre ei intervine competitia, frica de homosexualitate (daca s-ar apropia prea mult si ar deveni prea intimi s-ar putea spune ca sunt homosexuali), dar si pricipiile legate de “barbatul adevarat”.

 

Se spune ca prieteniile dintre femei si cele dintre barbati difera mult. Primul criteriu dupa care o prietenie se organizeaza este sexul... o femeie se simte mai bine sa se destainuie unei alte femei, iar un barbat are mult mai multe lucruri in comun cu un alt barbat. Barbatii nu dezvaluie prea multe detalii in legatura cu viata lor personala, nu isi exprima sentimentele si nu ajuta la ameliorarea stresului si a depresiei asa cum se intampla in prieteniile dintre femei.

 

 

“Prietenia dintre femei:

 

O femeie nu vine acasa intr-o noapte, spunandu-i sotului ca a dormit la o prietena. Barbatul suna cele 20 de prietene ale sotiei sale, dar toate spun ca nu stiu nimic despre asta.

 

Prietenia dintre barbati:

 

Un barbat lipseste de acasa intr-o noapte, spunandu-i sotiei ca a dormit la un prieten. Femeia suna cei 10 prieteni ai barbatului- 8 dintre ei confirma faptul ca a ramas peste noapte la ei, iar 2 pretind ca sotul este inca acolo.”

 

Un articol de Simona Prodanoiu