Din pacate aceasta patologie mamara a barbatilor nu a fost suficient mediatizata, astfel ca oamenii aproape ca nu sunt constienti de riscurile cancerului mamar la barbati sau chiar nici nu stiu ca exista. Desi acum cativa ani carcinomul glandei mamare la barbati era considerat o raritate, in zilele noastre un procent intre 1 si 5 din cancerele mamare este detinut de barbati.

In cazul in care tratamentul chirurgical nu este suficent, se apeleaza la chimioterapie si radioterapie. Radioterapia se poate efectua si preoperatoriu pentru a restrange oarecum limitele de rezectie ale tumorii. Chimioterapia se practica in sens adjuvant, contribuind de asemenea la distructia tumorii.

De retinut!

Marirea dimensiunilor unui san sau a ambilor, aparitia de secretii mamelonare (transparente, sanguinolente etc), durerea sanului, umflarea areolei mamare (zona pigmentata care contine mamelonul), “infundarea” mamelonului (retractia mamelonara), toate acestea trebuie sa alerteze orice barbat si sa fie convingatoare pentru a veni la medic.

Articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole interesante de pe Healthy.ro:

Care este cel mai bun ginecolog?

Plasticul din care mancam ne imbolnaveste

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Boli agravate de vremea rece


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri