In general atunci cand se vorbeste despre preconceptie si sarcina in prim plan este urmarita femeia, incepand cu alimentatia, stilul de viata dar si sanatate, odihna, protectie etc. Mai putina atentie a fost oferita barbatului desi acesta prezina mai ales in preconceptie un rol foarte important pentru fertilitatea de cuplu.
Vitamine si minerale

Vitaminele si mineralele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a barbatului, astfel cateva fructe pe zi (maxim 5, dintre care 2 acre) si o salata de cruditati si frunze verzi trebuie incluse obligatoriu in meniu.

Pentru a evita anomaliile de forma si productie a spermei barbatul trebuie sa renunte la unele vicii, cum ar fi fumatul si alcoolul (produc atat anomalii in mobilitatea spermiilor cat si in productia lor).

De asemenea barbatul trebuie sa evite in preconceptie caldura. Spermatozoizii sunt foarte sensibili la caldura, de aceea testiculele coboara din abdomen unde se afla in perioada de dezvoltare intrauterina in scrot, fiindca la nivelul scrotului temperatura este mai scazuta decat cea a corpului, cum este la nivelul abdomenului. De aceea barbatul, pentru a nu-i fi afectata ferilitatea, trebuie sa evite caldura excesiva, cum ar fi: lucrul in aer liber vara, sauna, baile fierbinti etc. Nici pantalonii foarte stramti in zona organelor genitale nu sunt indicati, acestia nu doar sporind caldura locala prin lipsa de aerisire ci influentand si fluxul sangiun de la nivelul organelor genitale, lunga purtare a acestor pantaloni fiind asociata cu impotenta si infertilitatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri